Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 21 августа 2014 г.

«Я вивчив дитинство своє напам’ять, тепер читаю його онукам»

Останні дні літа запам’ятаються жителям і гостям міста Житомира на цілий рік. Гарний настрій у перехожих, теплі сонячні промені та п’янкий аромат стиглих яблук і груш створили особливу ауру в обласному центрі 19 серпня. Вранці всі бажаючі відвідали богослужіння у храмах з нагоди свята Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. А потім шанувальники мистецтва завітали у Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги на ювілейний вечір Володимира Шинкарука «Дідове літо».

Гості заходу поринули у чарівний світ музики, яка наповнила всіх позитивною енергетикою, оптимізмом і відірвала на кілька годин від буденних справ та політичних баталій. Володимир Шинкарук звернувся до залу: «Прошу не переривати це музичне дійство промовами. Хочу, щоб всі ви зрозуміли і послухали. У нас сьогодні буде торжество помислів і душ, про яке я давно мріяв».

За словами Володимира Федоровича, він хвилюється перед кожним концертом, бо без переживань артист перестає бути професіоналом. Але цього разу виконавця переповнювали особливі емоції, бо поряд із ним на сцені декламував вірші його найстарший 4-річний онук Єгор.

На творчий вечір митця завітало багато гостей, серед яких голова облдержадміністрації Сергій Машковський з дружиною, голова обласної ради Віталій Француз, кума Володимира Шинкарука, наша землячка, народна артистка України Ніна Матвієнко та його учениця – ведуча телеканалу «1+1» Наталія Мосейчук.

Сергій Машковський розповів про те, що він шанувальник творчості Володимира Шинкарука. Особливо йому подобаються прозові твори автора. Голова облдержадміністрації зазначив: «Володимир Шинкарук – це визначний митець Житомирщини, її гордість і слава. Сьогодні хочу побажати йому міцного здоров’я і творчих здобутків».

Віталій Француз нагородив Володимира Шинкарука Почесною грамотою Верховної Ради України та Почесною грамотою Житомирської обласної ради. Його ім’я від тепер внесене до Книги Пошани Житомирської області.

Окрім онука, з Володимиром Федоровичем разом виступала і донька Ірина. Вони представили глядачам три дуетні номери, які в черговий раз довели непересічність таланту і геніальність наших земляків-виконавців.

У день свого 60-річчя Володимир Шинкарук сяяв молодістю та оптимізмом. Вдячні шанувальники його творчості підспівували разом із автором і бурхливими оплесками зустрічали кожен концертний номер. У стінах театру відбулося справжнє свято музики і таланту. Захід довів, що жителі Житомирщини мають багато спільного. Вони знають, що мистецтво здатне перемагати всі негаразди й надавати життєвої наснаги тим, хто цінує і любить його.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога