Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
воскресенье, 24 августа 2014 г.

День незалежності України відзначили у Житомирі

Сьогодні всі українці, котрі проживають на теренах нашої держави та за її межами, відзначають 23-тю річницю Дня незалежності України.

У Житомирі на День незалежності представники обласної влади, духовенство, військовослужбовці та громадськість помолилися за долю нашої країни та мир перед стелою героям Небесної сотні на майдані ім. С. Корольова.

Урочистою ходою пройшли вулицею Великою Бердичівською до пам’ятника Тарасу Шевченку. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський поклали квіти до стели героям Небесної сотні, меморіальної дошки Михайлу Грушевському, меморіального погруддя В’ячеслава Чорновола, пам’ятників Івану Франку і Тарасу Шевченку.

Право першим звернутися до житомирян та жителів області Сергій Машковський передав людині, котра захищає нашу державу на сході країни – воїну-десантнику, капітану 95-ої окремої аеромобільної бригади Олександру Благоднюку.

«У цей час ми не лише святкуємо День незалежності України, але й відстоюємо цілісність держави у важких боях. Вдячний за підтримку та допомогу від влади та громади Житомирщини нашим військовослужбовцям. Перемога обов’язково буде за нами!», - наголосив Олександр Благоднюк.

«23-тю річницю незалежності України ми відзначаємо в надскладний для нашої держави час. Наші найкращі сини і доньки борються за незалежність нашої держави. Вони борються не тільки за наші життя, свободу, але й відстоюють наші цінності та історію. Україна зараз єдина як ніколи. І житомирська громада є яскравим прикладом. Житомиряни постійно допомагають військовим, піклуються про їх родини», - зазначив очільник області.

Сергій Машковський також наголосив на тому, що усі повинні консолідувати зусилля для побудови благополучного життя нашої країни, так як об’єдналися заради безпеки України. Житомирщина повинна і може показати приклад іншим областям в утвердженні європейських стандартів та демократичних цінностей. Сьогодні завдання кожного жителя Житомирщини сумлінно і добросовісно працювати, виконувати свій громадянський і людський обов’язок заради наших дітей, заради майбутнього України.

Начальник Північного регіонального управління Державної Прикордонної служби України генерал-лейтенант Ігор Токовий зазначив, що військовослужбовці сьогодні демонструють приклад справжнього патріотизму. Мужньо та відважно захищають нашу державу. Житомирські прикордонники у кількості 200 чоловік також боронять мир на сході країни.

Сергій Машковський, Віталій Француз та Олександр Бочковський вручили паспорти молодим громадянам України – житомирянам, котрим напередодні Дня незалежності виповнилося 16 років.

Марія Очеретян, Анастасія Ящук, Павло Седляр, Ольга Ісько, Юлія Давидюк, Нікіта Макарчук та Тетяна Тищик отримали паспорт громадянина України.

Представники обласної та міської влади, духовенство та військовослужбовці цього дня у Житомирі також поклали квіти до могил загиблих земляків, котрі відстоювали цілісність країни в зоні АТО.

У День незалежності України в обласному центрі біля пам’ятника Тарасу Шевченку працюватиме вільний мікрофон. Тож кожен бажаючий може привітати рідний край та Батьківщину з головним державним святом.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога