Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
суббота, 23 августа 2014 г.

У Житомирі урочисто підняли Державний прапор України

Вже десятий рік поспіль в нашій державі відзначається День Державного Прапора України. Це свято має символічне значення, оскільки об’єднує всіх громадян навколо спільних цінностей. Саме у святкові дні ми забуваємо про буденні проблеми і усвідомлюємо, що жителі нашої країни єдині у своєму прагненні жити в мирі, спокої, добробуті. Ми дивимося у небесну блакить і радіємо щедрому врожаєві благодатної поліської землі. Усе це відображають в собі синьо-жовті знамена, що майорять по всіх містах і селах Житомирщини.

23 серпня на майдані ім. С. П. Корольова в Житомирі урочисто підняли Державний прапор України. На захід завітали представники влади області та міста, військовослужбовці та громадськість. Всі присутні виконали Державний гімн України під акомпанемент військового оркестру.

У своєму виступі голова облдержадміністрації Сергій Машковський зазначив: «Сьогодні, в умовах військових дій на сході країни, Державний прапор має особливе символічне значення. Він уособлює національну єдність та патріотизм. Найкращі сини і доньки Житомирщини під синьо-жовтим стягом на сході виборюють мир для України. Вони захищають не лише наші життя, а й боронять наші цінності та історію».

Очільник області наголосив, що Президент України Петро Порошенко закликав українців по всьому світу прикрасити свої будинки, офіси, авто в українські національні кольори. Сергій Машковський висловив впевненість в тому, що сьогодні тисячі національних прапорів замайорять і на Житомирщині.

До Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України в дитячих оздоровчих закладах області було проведено патріотичну акцію «Подаруй Прапор воїну». 23 серпня юні жителі Житомирщини прибули до обласного центру, аби передати прапори з побажаннями для наших військовослужбовців-земляків, які беруть участь в анититерористичній операції. Діти продемонстрували повагу до тих, хто веде боротьбу за мирне майбутнє кожного із нас та довели, що вони є патріотами своєї Батьківщини.

День Державного Прапора України – це особливе свято для всіх жителів Житомирщини. Цього року, 24 травня в обласному центрі було вивішено великий державний прапор, який одразу потрапив до книги рекордів України як найбільший прапор на фасаді будівлі. Ми пишаємося своїми досягненнями і віримо, що мирне небо і золоте колосся будуть нашими оберегами та символами незалежності й могутності України.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога