Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 29 августа 2014 г.

Сергій Машковський: «Шлях на керівні посади – тільки через громадські обговорення»

Усі кандидати на керівні посади в Житомирські області мають пройти громадські обговоренні. На цьому акцентував голова облдержадміністрації Сергій Машковський 28 серпня під час виступу в телепрограмі «Тема часу».

«Під час представлення на посаду голови облдержадміністрації я заявив про відкритість влади та, передусім, кадрової політики. Цього принципу я намагаюсь дотримуватися у своїй роботі. Так, одним зі механізмів його реалізації є громадські обговорення кандидатів на керівні посади в області. Важливо, що жителі Житомирщини можуть поспілкуватися з кандидатами до призначення. Ці зустрічі відбуваються досить активно: представники громади задають кандидатам питання та відразу ж отримують на них відповіді. І якщо той чи іншим претендент на посаду зустріне супротив громадськості, звичайно, його призначення не відбудеться, – наголосив очільник області. – Наразі у багатьох районах Житомирщини оголошено громадські обговорення кандидатів на посаду голови райдержадміністрацій».

Зауважимо, що Сергій Машковський також перед призначенням на посаду голови облдержадміністрації особисто спілкувався з людьми на громадських обговореннях. Аналогічну процедуру пройшли і кандидати у його заступники – В’ячеслав Поліщук та Ярослав Лагута.

Разом із тим, під час телеефіру Сергій Машковський повідомив, що публічність та відкритість буде забезпечена і при формуванні обласного бюджету.

«На засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету і комунальної власності ми запрошуємо і представників регіональних засобів масової інформації. Таким чином, громадськість дізнається, зокрема, про спрямування видатків і проведення тендерних торгів, які повинні відбуватися на конкурсних основах. Обласний і державний бюджети наразі дуже оптимізовані. Тому відповідні органи чітко контролюватимуть, аби кошти використовувалися виключно за призначенням. Суспільство зараз змінилося і влада також повинна змінитися. Адже основне завдання влади – це результат, який принесе користь громаді», – сказав посадовець.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога