Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 29 августа 2014 г.

Сергій Машковський: «2 млн грн ми спрямуємо на соціальну підтримку переселенців із окупованих територій»

Про це повідомив голова облдержадміністрації Сергій Машковський 28 серпня під час ефіру на Житомирській обласній державні телерадіокомпанії.

«На Житомирщині затверджено Програму соціальної підтримки громадян, які прибувають з АР Крим та східних областей України на територію Житомирської області. На її реалізацію в обласному бюджеті затверджено 2 млн грн. Наразі в області приживає 3300 переселенців. Зокрема протягом останнього тижня на Житомирщину щоденно прибувало близько 70-ти осіб», – зазначив очільник області під час телепередачі «Тема часу».

За словами посадовця, найбільша кількість переселенців – 413 осіб – розселена в місті Житомирі. Ще 307 жителів сходу України нині тимчасово проживають у Коростені. Разом із тим, 421 особа знайшла помешкання у Коростишівському та 242 – у Житомирському районах. Першого вересня 317 дітей із сімей переселенців підуть до школи, а 70 – до дитячих садочків.

«770 осіб, які прибули до Житомирщини з тимчасово окупованих територій, проживають наразі у комунальних закладах, решта – зупинилися у родичів і знайомих, – продовжив Сергій Машковський. – Більшість із тих, хто оселився у комунальних закладах, належать до категорії соціально незахищених громадян. Серед них – також багато люди похилого віку та жінок із дітьми. Передусім, вони знайшли прихисток у готелі „Житомир“, санаторії „Тетерів“, а також у літньому таборі церкви „Різдва“ „Віра. Надія. Любов.“. Крім того, ще 60 людей розселено у спортивному таборі „Олімпієць“, що в Житомирському районі».

Також голова облдержадміністрації зазначив, що певну частину громадян зі сходу України поселятимуть в обласному лікувально-профілактичному центрі «Дениші».

«У Денишах 21 дитина з сімей переселенців навчатиметься у місцевій школі. Ми плануємо виділити з обласного бюджету кошти на закупівлю для них шкільного приладдя та форми», – сказав Сергій Машковський.

До того ж, на Житомирщині вже працевлаштувалися 40 переселенців. Загалом же, до обласної служби зайнятості звернулося 254 таких громадян, із яких 113 отримали статус безробітних, а 101-й особі призначено виплату по безробіттю.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога