Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
суббота, 23 августа 2014 г.

Сергій Машковський поспілкувався з дітьми учасників антитерористичної операції

У День Державного Прапора України в обласному лікувально-санаторному центрі радіаційного захисту для дорослого та дитячого населення «Дениші» відбулося яскраве патріотичне свято. На захід завітали голова облдержадміністрації Сергій Машковський та заступник голови обласної ради Руслан Годований. Представники влади зустрілися з 28 дітьми із сімей учасників антитерористичної операції, які зараз відпочивають в закладі за кошти обласного бюджету. Окрім цього, на свято запросили і 90 школярів, що оздоровлюються у таборі «Дзвіночок» на базі санаторію «Дениші».

Цього дня радісний дитячий сміх наповнив заклад особливою аурою. Дітлахи декламували вірші, співали пісні та розповідали про свої враження від літніх канікул. Вони почули багато теплих слів від дорослих та отримали солодкі подарунки.

Звертаючись до дітей, Сергій Машковський зазначив: «Сьогодні в черговий раз ми побачили, що Житомирщина багата юними талантами. Дорогі діти, ви маєте зрозуміти, що військовослужбовці зараз роблять для нас набагато більше, ніж всі чиновники, адже захищають Батьківщину. Обласне керівництво наголошує на необхідності патріотичного виховання молодого покоління у навчальних закладах усіх рівнів. Переконаний, що живе спілкування із нашими мужніми воїнами є зразковим прикладом того, як можна навчити дітей любити свій рідний край. Всі наші військовослужбовці – це герої».

Очільник області побажав дітям міцного здоров’я, щастя, мирного і безтурботного дитинства. «Вірю в те, що на нашій рідній землі буде мир і Божа благодать», - додав Сергій Машковський.

Юні відвідувачі санаторію «Дениші» із захопленням слухали розповіді наших земляків-військовослужбовців із 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади капітана Олександра Благоднюка та солдатів Романа Гловацького і Володимира Подибайла, які були в зоні проведення антитерористичної операції. Вони стали справжніми героями для дітей та отримали від них зворушливі малюнки.

За словами заступника директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександра Антонюка, у дитячих оздоровчих таборах Житомирщини за кошти обласного бюджету вже відпочило 192 дитини, батьки яких беруть участь в АТО. Напередодні Дня незалежності України в таких закладах проводяться зустрічі школярів з військовослужбовцями, що були в зоні проведення АТО, адже саме завдяки живому спілкуванню вдасться виховати свідомих патріотів.

Гості оглянули кімнати, в яких проживають діти. Всюди затишно й прибрано. Дітлахи розповідають, що ввечері всі обов’язково дивляться новини і чекають, коли задзвонить телефон, аби почути голос мами чи тата зі сходу України. А 14-річний Владислав Костриця з м. Новограда-Волинського привіз із дому маленький Державний прапор і прикрасив ним свій балкон. Влад любляче розповідає про свого тата і ледь стримує сльози. Хлопчик вірить, що скоро всі батьки повернуться до дітей і ніхто більше не буде хвилюватися та плакати.

Зворушливим завершенням свята стала спільна молитва всіх гостей заходу за Україну. Діти та дорослі довели, що їх єднає прагнення жити у незалежній, демократичній та мирній Україні.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога