Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
вторник, 26 августа 2014 г.

Президент України присвоїв звання Героя України нашому земляку – полковнику Михайлу Забродському

Як повідомляє прес-служба Президента України, Глава держави присвоїв звання Героя України з врученням ордену «Золота Зірка» двом бійцям АТО – командиру спецгрупи 8-го полку спецпризначення оперативного командування «Північ» Сухопутних військ старшому лейтенанту Євгенію Зеленському (посмертно) та командиру 95-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ полковнику Михайлу Забродському. Відповідні укази Президент України підписав 23 серпня.

Так, згідно з Указом Президента України № 672/2014, Михайло Забродський удостоєний цієї нагороди за особисту мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України та здійснення визначного геройського вчинку в ході проведення антитерористичної операції.

ДОВІДКОВО. Під безпосереднім керівництвом Михайла Забродського у стислі строки на високому професійному рівні планувались завдання підрозділам під час блокування міст Слов'янськ та Краматорськ. Бригаді вдалося у стислий термін, без втрат захопити та утримувати оперативно важливий пункт – гору Карачун.

У квітні під керівництвом полковника Забродського була відбита бойова техніка 25-ї окремої повітрянодесантної бригади, яка була захоплена сепаратистами у місті Слов'янськ. У червні поблизу селища Селезньовка завдяки вмілим та чітким діям М.Забродського в умовах інтенсивного обстрілу було знищено два блокпости бойовиків, зірвано спробу прориву до 200 бойовиків з міста Слов'янськ. Також у квітні при проведенні операції під його керівництвом аеромобільна група в районі населеного пункту Крива Лука не допустила відходу бойовиків на територію Російської Федерації.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога