Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 27 августа 2014 г.

Цьогоріч понад 27 тис. дітей області охоплено оздоровленням та відпочинком за бюджетні кошти

Під головуванням директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлани Гресь відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року. 26 серпня на засіданні розглядали питання про санітарно-епідеміологічну ситуацію в дитячих оздоровчих закладах області та про оздоровлення дітей за бюджетні кошти.

Заступник начальника головного управління Держсанепідемслужби Іван Киричук зазначив про те, що влітку цього року на Житомирщині було відкрито та функціонувало 445 закладів оздоровлення та відпочинку дітей, в яких провели канікули 34 тис. 892 дитини. Загалом, 16 позаміських таборів оздоровили 7 тис. 186 дітей, а в 429 пришкільних таборах мали нагоду відпочити 27 тис. 706 учнів. Станом на 26 серпня фахівці Держсанепідемслужби провели 609 перевірок у дитячих закладах оздоровлення і відпочинку. Найбільш типовими порушеннями були такі: недоліки в санітарному та матеріально-технічному забезпеченні харчоблоків шкіл; незавершеність підготовчих робіт у закладах оздоровлення; неузгодженість з органами Держсанепідемслужби перспективних меню; невідповідність питної води санітарним нормам. У період роботи таборів не дотримувалися правила дезінфекційного режиму на харчоблоках, порушувалися правила миття посуду та технології приготування страв, неналежно велася документація з контролю за харчуванням порушувалися терміни реалізації продукції. За словами Івана Киричука, три пришкільні табори не змогли розпочати роботу в червні через порушення, але два з них усунули недоліки та приймають дітей протягом серпня. Посадовець констатував, що у всіх 445 закладах оздоровлення та відпочинку харчування організоване на 100%.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк звернув увагу на те, що за бюджетні кошти оздоровленням та відпочинком на Житомирщині цьогоріч охоплено понад 27 тис. дітей. Він констатував, що в деяких районах області не виділяється достатньо коштів на те, аби влітку діти відпочивали. Найбільш проблемними у цьому плані є Бердичівський, Народицький та Овруцький райони. Вагомими досягненнями Олександр Антонюк вважає відкриття оздоровчих таборів в двох закладах комунальної власності, в яких оздоровлювалися юні жителі Житомирщини за кошти обласного бюджету («Дзвіночок» в с. Дениші та «Лісова пісня» в с.м.т. Камяний Брід).

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога