Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 29 августа 2014 г.

Вітання голови обласної державної адміністрації Машковського С. О. та голови обласної ради Француза В. Й. з нагоди початку нового 2014–2015 навчального року та Дня знань

Шановні освітяни, школярі та студенти!

Щиро вітаємо Вас із Днем знань і початком нового навчального року. Особливі вітання тим, хто цього року йде до першого класу, і студентам-першокурсникам. Це – особлива подія у вашому житті, з якої розпочинається дорога до знань.

Цьогорічний навчальний процес у закладах освіти розпочнеться першим уроком на тему «Україна – єдина країна». Це має стати поштовхом до подальшої роботи з об’єднання учнів, педагогів, батьків довкола спільної цінності – територіальної цілісності держави, згуртованості суспільства, пошуку загальнонаціонального консенсусу.

Ми вступаємо у новий навчальний рік з оптимізмом, вірою у майбутнє. Ця віра міцна, вона підтверджена патріотизмом українців у непростий для держави час.

Освіта для держави – один із найважливіших пріоритетів. В Україні реалізується план дій з модернізації освітянської галузі, важливим кроком у якому є прийняття закону «Про вищу освіту». Підготовлено ряд документів, спрямованих на децентралізацію управління в освіті. Верховна Рада прийняла постанову щодо встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів, зміни умов їх фінансування, поліпшення перевезення учнів тощо.

На Житомирщині функціонує 1648 навчальних закладів, де виховується, навчається і працює понад 280 тис. чоловік, що складає майже четверту частину населення області.

Завдяки спільним зусиллям, своєчасному і компетентному втручанню в соціально-економічні процеси та здійсненню відповідних практичних заходів у поточному році в області вдалося забезпечити стабільне функціонування та розвиток освітньої галузі.

Слова глибокої шани адресуємо педагогам. Велика вдячність вам за сумлінну, чесну, творчу працю. Нехай зі щасливими очима та радісними посмішками на обличчях зустрічають вас вихованці. Творчих вам успіхів, поваги і вдячності від людей.

Шановні учні, студенти!

Ми дивимося на вас з надією, віримо, що виправдаєте наші сподівання. Ваш патріотизм, ініціатива, завзяття – ось запорука великого майбутнього демократичної, економічно могутньої, європейської України.

Щиро вітаємо зі святом усіх батьків. Нехай тільки радість приносять вам ваші діти!

Нехай буде щедрою на ужинок виплекана багатьма поколіннями українська освітянська нива.

Голова Житомирської обласної державної адміністрації
С. О. Машковський

Голова Житомирської обласної ради
В. Й. Француз

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога