Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
вторник, 5 августа 2014 г.

В області на 13% зменшилася кількість особливо тяжких і тяжких злочинів

Під час розширеного засідання колегії прокуратури Житомирської області прокурор області Дмитро Лубчук прозвітував про роботу органів прокуратури та визначив основні пріоритети діяльності на ІІ півріччя 2014 року.

Дмитро Лубчук наголосив на тому, що саме зараз українська влада повинна реагувати на виклики і загрози безпрецедентного характеру. Він зазначив, що завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів області досягнуто зниження більш, ніж на 9% кількості усіх зареєстрованих кримінальних правопорушень, а на 13% зменшилася кількість особливо тяжких і тяжких злочинів. Окрім цього, у порівнянні з минулим роком фіксується зменшення чисельності осіб, що тримаються під вартою, на 14%, а серед неповнолітніх цей показник знизився вдвічі. Прокурор констатував, що за результатами досудового розслідування органами внутрішніх справ області закінчено більше половини, а саме 55,7% розслідуваних кримінальних проваджень. Загалом по державі цей показник становить 47,5%.

Дмитро Лубчук зазначив: «Особливу увагу приділено розслідуванню кримінальних проваджень за фактом заподіяння тілесних пошкоджень та пошкодження майна учасників акцій протесту, які відбувалися на території області з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Вже допитано понад 300 осіб, і ми докладемо всіх зусиль, аби справи були належним чином розслідувані». Окрім цього, в області проводиться активна робота щодо попередження проявів сепаратизму та діяльності диверсійних груп.

Прокурор зазначив, що захист конституційних прав громадян у кримінальному провадженні – це один із найважливіших пріоритетів у діяльності органів прокуратури області. У цьому контексті варто повністю використовувати координуючу роль прокурора.

Завдяки ефективній роботі вдалося зупинити зростання боргів з виплати заробітної плати та зі сплати внесків на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Органи прокуратури області попередили незаконне надання земель площею 600 тис. гектарів. Державі та територіальним громадам повернуто 1 тис. 50 га землі. Не менш важливим є питання екологічного благополуччя жителів регіону, а саме належного використання надр та доступ громадян до озер і річок.

Дмитро Лубчук повідомив, що працівники органів прокуратури області вивчили законодавчі гарантії прав членів сімей загиблих під час масових акцій протесту громадян на соціальний захист. Особливого значення набуває забезпечення конституційних прав громадян, які переселилися на Житомирщину з Автономної Республіки Крим та Донецької і Луганської областей. Аналізуючи ситуацію зі зверненням громадян, він зазначив, що за звітний період до органів прокуратури надійшло понад 3 тис. 800 звернень, а також 1 тис. отримано під час особистих прийомів громадян.

Дмитро Лубчук резюмував, що на Житомирщині триває процес кадрових змін. За період його роботи на посаді прокурора вже оновлено третину керівного складу прокуратури області, а саме – 19 із 58 посад, призначено 2-х нових заступників прокурора області, 7 із 25 прокурорів районного рівня та 10 із 29 керівників структурних підрозділів апарату. Дмитро Лубчук звернув увагу на те, що органи прокуратури області мають орієнтуватися на якісні, а не кількісні показники у своїй роботі.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога