Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 24 июля 2014 г.

ОСББ у Житомирі стає популярним

Житомиряни все частіше приймають рішення щодо створення ОСББ. Активну роботу щодо впровадження даного напрямку проводить управління муніципального розвитку Житомирської міської ради.

Інформаційні збори – це перший етап в кожному будинку, мешканці якого планують створити ОСББ. Представники ініціативних груп розповідають, що вирішальним чинником для остаточного прийняття такого рішення – став досвід будинків, які вже створили ОСББ та на сьогоднішній день є взірцем для інших мешканців міста.

Існує чимало переваг:
· ОСББ є неприбутковою організацією (ПДВ у розмірі 20% на відміну від КВЖРЕП не сплачується).
· Розмір внеску на утримання будинку та території визначається виключно загальними зборами власниками квартир цього будинку.
· Кошти за оренду допоміжних приміщень в будинку спрямовуються на ремонт та утримання будинку тощо.

Окрім щоденної координації роботи з проведення інформаційних зборів в багатоквартирних будинках, представники управління муніципального розвитку надають необхідний перелік документів та супроводжують процес створення ОСББ до моменту його реєстрації. Після створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків фахівці управління у разі потреби консультують членів ОСББ з господарських питань.

Слід також зазначити, що, створивши у своєму будинку ОСББ, мешканці отримують пріоритетне право на підставі рішення Житомирської міської ради від 4 квітня 2014 року стати учасником цільового фінансування капітального ремонту свого будинку.

На сьогоднішній день проведені збори в будинках по вулиці Саєнко, 204-а ,Чапаєва,4, Лисенка, 16, Котовського,103-в, Котовського 35.
До управління муніципального розвитку звернулися ініціативні групи зі створення ОСББ в їх будинках, та, на наступному тижні вже заплановані інформаційні збори в будинках по вулиці Шевченко, 103, Щорса, 141, В. Бердичівська, 69.

За консультацією та допомогою по створенню ОСББ у вашому будинку, звертайтеся до управління муніципального розвитку (каб.№264), довідки за телефоном (0412) 48-12-00.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога