Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 18 июля 2014 г.

Житомирська делегація вирушить до Луцьку на фестиваль «Бандерштат»

18 липня в Житомирській облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо презентації фестивалю українського опору «Бандерштат-2014».

Цього року делегація з Житомирської області братиме активну участь у фестивалі, повідомила директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.

«Нещодавно до департаменту надійшло звернення від молоді Житомирської області, в якому міститься прохання посприяти у відвідуванні фестивалю «Бандерштат». Звичайно, ми відгукнулися та долучилися до організації поїздки», - сказала Світлана Миколаївна.

За словами активістів, під час фестивалю у місті Луцьку з 1 по 3 серпня планується збір коштів для поранених військових із Житомирщини, які воювали у зоні АТО. Передбачається також проведення інформаційної кампанії «Житомир – місто Ольжича».

«Про «Бандерштат» можна розповідати багато, - каже координатор по регіональній мережі фестивалю Майя Москвич. - Перший такий захід відбувся у 2007 році на території іподрому Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Фестиваль мав патріотичне забарвлення, адже був приурочений до 65-ої річниці утворення Української Повстанської Армії. Ініціатором проведення такого дійства стала Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний Альянс»».

Організатори дійства розповідають, що найпершим завданням для них є піднесення української національної ідеї серед молоді і творчих колективів.

«Під час фестивалю виступить більше 40 гуртів, працюватиме дитяче містечко, тому можна приїжджати цілими родинами», - розповіла Майя Москвич.

Житомирську делегацію очолюватиме голова громадської організації «Нова сила» Костянтин Суський, який вже не один рік відвідує фестиваль «Бандерштат».

Довідково:

Всеукраїнський фестиваль української альтернативної музики «Бандерштат» уперше проведений 2007 року на Волині. На фестивалі проходять виступи багатьох українських гуртів, проводяться майстер-класи різного спрямування, котрі пропагують проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність. «Бандерштат» є мистецьким проектом, що обіймає всі стилі та напрямки сучасної української альтернативної музики. Триває фестиваль три дні і не містить у собі конкурсної основи. До участі у заході допускаються виконавці з усіх регіонів України, що мають награний репертуар рідною мовою, який не містить жодної антиукраїнської пропаганди, ненормативної лексики, не популяризує шкідливих звичок і пропагує українські цінності.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога