Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 25 июля 2014 г.

У Житомирі тиждень пам’яті Олега Ольжича завершили акцією зі свічками

У Житомирі завершився тиждень пам’яті, присвячений 107-й річниці від Дня народження українського письменника, громадського та політичного діяча Олега Ольжича.

Протягом цього часу в нашому обласному центрі пройшла низка тематичних заходів, об’єднаних під спільним девізом «Державу не твориться в будучині, державу будується нині». Зокрема, житомиряни та гості міста могли відвідати виставку, що була відкрита на третьому поверсі облдержадміністрації 21 липня, у День народження нашого відомого земляка.

А 25 липня в Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича за участю представників влади, громадськості та засобів масової інформації відбувся підсумковий концерт, під час якого вкотре було зауважено на непересічності постаті Олега Ольжича для минулого та майбутнього України.

«Олег Ольжич – це людина, котра творила поступ нашої історії та власне українську націю, яку ми повинні сьогодні плекати. Беручи з нього приклад, ми маємо створювати довкола себе українське середовище, перетворюючи наших співгромадян у справжніх патріотів», – акцентував радник голови облдержадміністрації, Заслужений журналіст України Святослав Васильчук, розпочинаючи захід.

Зі свого боку директор обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича Василь Врублевський провів паралелі між поколінням борців за волю України, серед яких був Олег Ольжич, та активістами Євромайдану.

А громадська активістка, ініціатор відкриття анотаційної дошки Олега Ольжича у місті Житомирі, журналіст Олена Галагуза наголосила на тому, що в області має бути створена потужна інформаційна національна пропаганда, спрямована, перш за все, на молодь. Крім того, вона звернулася до директора бібліотеки з проханням облаштувати у певній аудиторії закладу постійно діючу виставку, присвячену Олегу Ольжичу. При цьому Олена висловилася про готовність особисто проводити екскурсії для житомирських школярів.

Під час пам’ятного концерту учасники заходу виконували патріотичних пісень і декламували поезії українських класиків. Особливо зворушливим був виступ гості заходу, котра приїхала з міста Слов’янська, – Карини Вратерської.

Символічним завершенням тижня, присвяченого 107-річчю від Дня народження нашого відомого земляка, стала акція зі свічками «Олег Ольжич. Відродження». Її провели одразу після концерту на майдані Соборному у Житомирі.

Ініціатором акції виступила директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Марія Моісеєнко.

«Таким чином, провівши захід саме на майдані Соборному, ми вшанували пам’ять не лише Олега Ольжича, а й заразом усіх тих героїв, котрі поклали свої життя за майбутнє нашої країни», – пояснила Марія Моісеєнко.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога