Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
вторник, 22 июля 2014 г.

Сидір Кізін: «Область готова взяти своєрідне шефство над зруйнованим Слов’янськом»

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін взяв участь у програмі обласного телебачення «Віч-на-віч», під час якої обговорювалася ситуація на Сході України та готовність Житомирщини допомагати тимчасовим переселенцям, які приїздять на терени нашої області. Гостем студії також був Денис Рубель – житель міста Макіївка Донецької області, що разом із сім’єю переїхав у нашу область до родичів.

«Жителі Житомирщини, волонтери та представники влади всіх рівнів активно долучилися до надання допомоги людям, які приїздять із зони проведення антитерористичної операції та Криму», - зазначив Сидір Кізін.

Денис Рубель розповів про те, що на Донеччині відключені всі українські телеканали, руйнуються об’єкти інфраструктури і в цілому ситуація в регіоні щодня погіршується. Сім’я Дениса обрала Житомирську область, бо тут проживають родичі, а також переселенці багато чули про підтримку з боку обласної влади всіх людей, що сюди приїздять.

Денис розказав: «Люди вже почали звикати до війни. Син щодня приходить з садочка і повторює про те, що не можна підходити до вікон та вмикати ввечері світло в квартирі, бо на дахах сидять снайпери. Ми вже стомилися від пострілів, погроз та війни. Сподіваюся, що в Житомирській області вдасться влаштувати своє життя по-новому».

Очільник області з розумінням вислухав Дениса та поділився своїми враженнями від відвідування Слов’янська: «Із власного досвіду можу сказати, що у населення Слов’янська змінилася свідомість після бойових дій, спровокованих терористами. Вони зустрічали українських військовослужбовців як своїх рятівників та визволителів. Зараз в області добре налагоджена співпраця з Кабінетом Міністрів щодо координації дій в напрямку надання допомоги тимчасовим переселенцям. У нас функціонує регіональний координаційний штаб з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області. Окрім цього, створено базу даних з інформацією про наявність вільного житла для цієї категорії громадян, в якій на разі є дані про 1686 місць для проживання. На жаль, ми не можемо забезпечити всіх людей роботою, але дехто все-таки отримує можливість працевлаштуватися».

Під час прямого ефіру голова облдержадміністрації звернув увагу: «Область готова взяти своєрідне шефство над зруйнованим Слов’янськом. Найближчим часом фахівці з департаменту містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації поїдуть у це звільнене місто, оцінять ситуацію та запропонують допомогу, яку може надати наша область. А далі разом з урядом ми розробимо чіткий план відбудови населеного пункту».

Окрім цього, Сидір Кізін прокоментував ситуацію навколо чуток щодо його звільнення з посади голови облдержадміністрації: «Я продовжую працювати, виконувати свої обов’язки і щодня намагаюся зробити щось корисне для області».

Голова облдержадміністрації побажав усім громадянам нашої держави миру, єдності та перемоги над тими, хто приніс війну на українську землю.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога