Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 24 июля 2014 г.

Житомирщина отримала від благодійників 300 приладів для вимірювання рівня глюкози в крові

300 приладів для вимірювання рівня цукру в крові – глюкометрів – 24 липня отримали сімейні лікарі Житомирщини. Ці вкрай необхідні апарати передали члени благодійної організації «Шлях до майбутнього».

Таку допомогу пацієнтам, які потребують повноцінного діагностичного і лікувального процесу, директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас назвав високоморальною справою. Система охорони здоров’я – це галузь, яка сьогодні потребує додаткових фінансових надходжень, і саме завдяки спонсорам, небайдужим людям, вдається полегшити роботу лікарів і підвищити якість діагностики та лікування.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій Бондарчук, який організував цю акцію, зазначив, що для Житомирщини виділено 500 апаратів, 300 з яких передається сьогодні. Це дасть змогу забезпечити приладами для раннього виявлення підвищеного цукру в крові всіх сімейних лікарів області.

Цукровий діабет, який в тяжких випадках загрожує хворому втратою зору, ампутацією кінцівок, нирковою недостатністю, - справжня чума ХХІ століття. Зараз на Житомирщині на обліку перебуває близько 30 тис. пацієнтів з цукровим діабетом, з них інсулінозалежних – 5 тисяч. Крім того, є багато людей з прихованою формою діабету. Тому вкрай важливо діагностувати захворювання на початкових стадіях, і краще за все це зможуть зробити сімейні лікарі, які мають з людьми тісний контакт.

Прилади отримають міста Житомир (зокрема, перші і друга міські лікарні, дитяча міська лікарня), Бердичів, Андрушівка, а також Коростишівський, Житомирський, Черняхівський, Червоноармійський, Чуднівський, Романівський, Радомишльський та Бердичівський райони. Саме таке розподілення обумовлено показниками захворюваності на діабет в області.

Представник благодійної організації «Шлях до майбутнього» Богдан Біленький повідомив, що програма «Контролюй свій цукор» запроваджена два роки тому. В її рамках різні регіони України вже отримали близько 15 тис. глюкометрів. Житомир – 24-е місто, до якого надійшла допомога австрійських партнерів, що відгукнулися на звернення благодійників. Богдан Біленький зазначив також, що за кілька місяців після передачі глюкометрів проводиться акція по забезпеченню тест-смужками, витратними матеріалами, без яких прилад не може працювати. Благодійники допомагають і онкохворим дітям. В рамках програми «Не будь байдужим» профінансовано вже більше 20 операцій, проведених за кордоном.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога