Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 30 апреля 2014 г.

Торф і деревина мають стати альтернативними видами палива на Житомирщині

30 квітня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Геннадія Дмитренка пройшла нарада з питання скорочення споживання природного газу шляхом переведення котелень на альтернативні види палива, вирішення питання переробки та утилізації сміття. У її роботі взяли участь керівники профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій та представники підприємств, які займаються розробкою та впровадженням енергоефективних технологій і можуть запропонувати свій досвід для Житомирщини.

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко звернув увагу на те, що з 920 котелень в регіоні 531 використовує газ (це 58% від їх загальної кількості). В умовах зростання ціни на цей ресурс та його неефективного використання варто зробити акцент на переході до альтернативних видів палива. За словами Геннадія Васильовича, Житомирська область має для цього значний потенціал, оскільки вона є сировинною. Економія газу дозволить раціонально використовувати вивільнені кошти. У цьому контексті варто враховувати успішний досвід країн Європейського Союзу, Азії та США, де впроваджені енергоефективні технології. При цьому, як наголосив Геннадій Дмитренко, котли українських виробників користуються попитом в європейських державах.

Директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський розповів про те, що Житомирська область є однією з найбільших в Україні за кількістю лісових площ, а це 1 млн. 700 га. Окрім цього, три райони регіону мають можливість займатися виробництвом торфобрикетів. На його переконання, раціональне використання цих ресурсів дозволить успішно забезпечити виконання державної програми, спрямованої на економію енергоносіїв на 50% протягом 2013-2015 років. Таким чином, перехід на місцеву сировину дозволить створити нові робочі місця, залишити фінансовий ресурс на Житомирщині та виконати державну програму щодо зменшення споживання енергоносіїв.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога