Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 23 апреля 2014 г.

Учасники науково-краєзнавчої експедиції ознайомилися з роботою літературно-меморіального музею В. Г. Короленка в Житомирі

У літературно-меморіальному музеї В. Г. Короленка в Житомирі відбулася зустріч з учасниками науково-краєзнавчої експедиції «Музейне краєзнавство Житомирщини: суспільно-інтеграційні тенденції та комунікаційні інновації». На захід завітали перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков, начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський, депутат обласної ради Віктор Балюрко, краєзнавці та історики.

Головна мета науково-краєзнавчої конференції полягає в тому, аби ознайомитися з роботою музейних закладів Житомирської області, вивчити досвід використання інноваційних підходів, орієнтованих на зростання інтересу дітей і дорослих до відвідування музеїв та презентувати діяльність Національної спілки краєзнавців України.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков наголосив на тому, що захід у літературно-меморіальному музеї В. Г. Короленка зібрав справжню історико-краєзнавчу еліту міжнародного рівня і йому надзвичайно приємно перебувати у такому середовищі. Володимир Юрійович звернув увагу на те, що на Житомирщині започатковано обласну краєзнавчу премію, завдяки якій значно зростає інтерес до проведення нових досліджень не лише серед фахових краєзнавців, а й школярів. За його словами, у 2014 році планується виділення коштів на завершення ремонтних робіт в обласному історико-краєзнавчому музеї та на реконструкцію обласної філармонії, а також розглядається питання щодо фінансування музею ім. І. Огієнка в Брусилові. Володимир Арешонков закликав усіх поважати одне одного, шанувати нашу історію та робити з неї правильні висновки, а краєзнавцям побажав досягнення нових успіхів та відкриттів.

Голова Національної спілки краєзнавців України Олександр Реєнт відзначив, що житомирські краєзнавці – одні із перших в нашій державі серед тих, хто не лише підтримує традиції, а й примножує їх. Він нагородив кращих краєзнавців області грамотами та презентував унікальне видання «Україна Тараса Шевченка». У книзі зібрані цінні матеріали про життя і творчість великого Кобзаря з різних регіонів нашої держави. До читача видання потрапить у травні, а його тираж становить 3000 примірників.

Краєзнавці переконані, що Житомирщина – це цікавий, мальовничий і багатий історичними традиціями регіон, досліджуючи який постійно можна робити нові відкриття. Експедиція перебуватиме в нашій області до 23 квітня, а вже в червні її делегація відвідає Полтавщину.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога