Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
вторник, 29 апреля 2014 г.

Над питанням транспортного сполучення області працюватиме новостворена комісія

Під час брифінгу, що відбувся після закінчення сесії обласної ради, голова облдержадміністрації Сидір Кізін на прохання журналіста прокоментував той факт, що Житомирська міська рада представила власну програму реформування транспортної мережі в місті.

За словами очільника області, питання транспортного сполучення потрібно вирішувати комплексно.

«Ми не можемо ділити житомирян на тих, хто живе у Житомирі, і тих, хто живе в Житомирському районі. Без урахування інтересів всіх мешканців, без прив’язки до приміських, міжміських маршрутів буде важко реалізувати на практиці цю програму», - вважає Сидір Кізін.

Він повідомив, що прийнято рішення створити спільну комісію, до складу якої увійшли б фахівці облдержадміністрації, представники профільного управління міської ради, яке спеціалізується на перевезеннях, депутати обласної ради, а також самі перевізники. Ця комісія має представити зважену програму, яка враховувала б інтереси міста, приміської зони і взагалі загальнообласну ситуацію.

Довідково: У Житомирі відбулась презентація та проходить обговорення транспортної реформи, ініційованої міською владою.

Загальна концепція реформування полягає в тому, щоб приміські маршрутки доїжджали лише до меж Житомира, а містом рухався переважно комунальний транспорт. Така реформа, на думку представників міської влади, допоможе врятувати комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», субвенція для якого цього року зменшилася майже на 9 мільйонів гривень.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога