Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
понедельник, 28 апреля 2014 г.

Серед цьогорічних лауреатів премії ім. І.Огієнка – троє представників Житомирщини

Оголошено лауреатів Огієнківської премії 2014 року. Урочиста церемонія нагородження відбулася 28 квітня у Житомирському державному університеті ім. І.Франка.

Серед переможців є троє представників Житомирщини. У галузі «Громадська, політична і духовна діяльність» премію отримали редактор газети «Вечірній Коростень», письменник, журналіст, громадський діяч Віктор Васильчук і кінорежисер Дмитро Ломачук. У галузі науки огієнківським лауреатом став доцент ЖДУ ім. І. Франка Михайло Лєцкін, автор праці «Письменники на життєвому шляху І.Огієнка».

Найщиріші вітання переможцям, а також викладачам і студентам, що зібралися у залі університету, висловив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Долгих. Він зазначив, що для житомирян премія ім. І.Огієнка надзвичайно важлива. Постать цього видатного українця, філософа, вченого служить дороговказом й для сучасних українців.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков у своєму виступі привітав, за його словами, сьогоднішню і майбутню духовну й інтелектуальну еліту і зауважив, що твори, подані на конкурс, вирізнялися високим рівнем смаку, містили надзвичайні літературні ідеї і знахідки. Потрібно ширше залучати не тільки наших земляків, а популяризувати ім’я Огієнка на всю державу і за кордоном.

Премія ім. І.Огієнка дуже престижна і за рівнем та висотою є чи не другою всеукраїнською премією. Щороку її значення зростає. На цьому наголосив голова комітету у справах премії ім. Івана Огієнка Павло Мовчан.

Премією 2014 року у галузі літератури було нагороджено письменника, автора низки історичних романів Олександра Кухарчука, у галузі освіти – видатного українського мовознавця Івана Ющука. За значний доробок у галузі мистецтва було відзначено режисера Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка Дмитра Череп’юка і народний фольклорний колектив «Руснаки» (м. Мукачево, Закарпаття).

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога