Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 30 апреля 2014 г.

Пам’ять героїв Небесної сотні вшанували у Житомирському державному університеті ім. І.Франка

30 квітня у Житомирському державному університеті ім. І.Франка за ініціативи студентів і викладачів навчально-наукового інституту філології та журналістики було відкрито пам’ятну дошку, стенд, присвячений вшануванню пам’яті героїв Небесної сотні.

Сьогодні в Україні про героїв Небесної сотні, людей, які не злякалися, не зупинилися, повстали проти злочинного режиму влади і загинули за демократію, свободу, правду, знає кожен.

Незабаром у Києві з’явиться меморіал героям Небесної сотні. І вже зараз у багатьох містах України людям, які загинули у Києві під час масових акцій протесту, присвячують вулиці, алеї, площі.

Від імені ректора ЖДУ ім. І.Франка студентству, за ініціативи якого з’явилася ця дошка, подякував проректор з навчально-методичної та виховної роботи, кандидат біологічних наук, доцент Дмитро Вискушенко.

«Ми знаємо, що та нація, яка не пам’ятає своєї історії, свого минулого, не має майбутнього. Ми повинні пам’ятати, знати і робити висновки з тих подій, які відбувались, і не залишатися байдужими», - сказав він.

Ініціатор створення цього меморіального стенду, студентка навчально-наукового інституту філології та журналістики Ніна Кулеша подякувала всім студентам і викладачам, які долучилися до цієї благородної справи, і наголосила: «Єдине, що ми зараз можемо зробити для героїв Небесної сотні, - пам’ятати їх».

Завідувач кафедри української мови, доктор філологічних наук, професор Віктор Мойсієнко висловив свою гордість студентами, у яких з’явилася ініціатива і бажання увічнити пам’ять героїв. Він вважає, що такі молоді люди належать до покоління, яке не може і не буде жити в рабстві. А героїв Небесної сотні ми маємо пам’ятати завжди, бо вони виявили найвищу жертовність - поклали свої голови за Батьківщину.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога