Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 26 сентября 2014 г.

Житомир отримав 1,350 млн. євро грантових коштів

НЕФКО і Житомир підписали кредитний договір на суму 3 млн. євро, який передбачає впровадження енергоефективних заходів у будівлях бюджетної сфери міста, а саме: у школах і дитячих садочках та у будівлях, що належать Центральній міській лікарні. На практиці проект в основному буде спрямований на встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення дахів та фасадів, а також заміну старих вікон на нові – енергоефективні.

Проект також співфінансується за рахунок грантових коштів у сумі 1,350 млн. євро, наданих Фондом Східноєвропейського Партнерства з Енергоефективності та Довкілля (Е5Р). Технічна допомога, необхідна для підготовки та впровадження проекту, була надана Шведським Агентством з Міжнародного Розвитку та Співробітництва (Sida) у розмірі 200,0 тис. євро . Проект також підтримується Німецькою організацією з розвитку GIZ. Загальний бюджет інвестиції складає 4,7 млн. євро і НЕФКО є координатором з реалізації проекту.

Впровадження даного проекту надасть місту значні переваги: зменшення споживання газу на 1,5 млн. м3/рік, зниження викидів вуглекислого (CO2) газу на 2700 т. Крім того, підвищення енергоефективності сприятиме зменшенню втрат енергії, що призведе до зниження споживання природного газу, а умови перебування дітей, вихователів та пацієнтів у термомодернізованих закладах бюджетної сфери міста значно покращаться.

Довідка: НЕФКО є міжнародною фінансовою організацією, утвореною п’ятьма країнами Північної Європи: Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. НЕФКО фінансує екологічні проекти та інвестиції першочергового в Росії, Україні та Білорусі, а також кліматичні проекти у всьому світі.
Фонд Східноєвропейського Партнерства з Енергоефективності та Довкілля (Е5Р) є донорським фондом із загальною вартістю 95 млн.євро, що управляється ЄБРР та направлений на просування енергоефективних інвестицій в Україні та інших країнах Східного Партнерства. Фонд доповнює енергоефективні кредити, надані різними фінансовими організаціями.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога