Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
вторник, 23 сентября 2014 г.

Житомирське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад прагне зберегти українське село і сприяти його розвитку

23 вересня у Житомирі відбулася звітно-виборна конференція Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад (ВАССР), участь у якій взяли заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, голова обласної ради Віталій Француз, в. о. керівника виконавчої дирекції ВАССР Вадим Івченко, голови районних відділень асоціації, сільські та селищні голови.

Про роботу Житомирського регіонального відділення ВАССР протягом 2012-2014 рр. прозвітував його голова Сергій Сокальський.

Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад була створена з метою підтримки розвитку місцевого самоврядування, в першу чергу на сільських територіях. Районні регіональні відділення асоціації функціонують в усіх 23 районах області. До складу обласного відділення входить 575 сільських та селищних рад, що складає 93% від їх загальної кількості.

Основними завданнями обласного відділення є проведення консультацій з місцевими органами виконавчої влади з питань фінансово-бюджетної політики, координація діяльності районних відділень асоціації та інше.

Як зауважив Сергій Сокальський, задля підтримки розвитку сільського місцевого самоврядування півтора року тому члени відділення створили 4 робочі групи: з питань співпраці із міжнародними організаціями та юридично-правового забезпечення в сфері місцевого самоврядування; з питань бюджету та фінансів, інвестицій, державних дотацій та субвенцій; з питань АПК, земельних відносин, екології, надзвичайних ситуацій та благоустрою населених пунктів; з гуманітарних питань, комунальної власності та соціального захисту населення.

Члени Житомирського регіонального відділення протягом звітного періоди брали участь у засіданнях комітетів Верховної Ради України, Кабінету Міністрів, Національного конгресу місцевого самоврядування, засіданнях координаційної ради при голові обласної ради, семінарах, тренінгах тощо.

Відділенням розроблено та подано керівництву Асоціації пропозиції до Концепції державної програми сталого розвитку сільських територій до 2025 року. Житомирське відділення успішно співпрацювало з Асоціацією малих міст. На початку 2013 року його делегати взяли участь у проведенні виїзної зустрічі з представниками Земельної спілки України, представниками США, сільськими головами та власниками паїв, де обговорювалися гострі питання цільового використання земель, юридичної допомоги, кредитування та створення кооперації на селі. Обласне відділення активно займається організацією роботи по підключенню до мережі інтернет. На сьогодні з 618 сільських та селищних рад глобальною мережею користуються 268, що становить 43%.

На належному рівні була побудована співпраця регіонального відділення з благодійними організаціями.

«Враховуючи події цього року, - заявив голова регіонального відділення, - ми чітко усвідомлюємо: перед нами стоять важливі завдання. Головним ресурсом будь-яких реформ є людський потенціал. Ми, українці, маємо знайти власну модель розвитку нашої держави. Реформа досягне результату за умови максимальної її підтримки у суспільстві. Ми маємо згуртуватись і зберегти українське село і сприяти його розвитку».

Присутні на звітно-виборній конференції обрали голову Житомирського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад на новий дворічний термін. За результатами голосування ним став Глибочицький селищний голова Житомирського району Сергій Сокальський, який обіймав цю посаду протягом попередніх двох років. Його заступником одноголосно обрано Новоборівського селищного голову Володарсько-Волинського району Григорія Рудюка.

Житомирська обласна державна адміністрація
zhitomir-region.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога