Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
понедельник, 20 января 2014 г.

Житомиряни святкують Водохреще в Гідропарку

З самого ранку 19 січня 2014 року на центральному пляжі Гідропарку житомиряни святкують Водохреще. Тут організовано традиційну святкову купель.

О 9.00 год. Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим освятив воду на річці Тетерів та благословив житомирян на купання.

Вже четвертий рік поспіль в Гідропарку на Водохреще організовано всі умови для забезпечення зручності житомирян: чоловічий та жіночий намети з обігрівачами для переодягання та обігріву, намети із чаєм та кавою, чергування медичних працівників та рятувальників, святкова програма із колядками, щедрівками та піснями.

Житомирський міський голова Володимир Дебой привітав житомирян із великим православним святом та побажав кожному здоров’я, сил, духовного й фізичного очищення від освяченої води. «Я щиро радий, що з кожним роком до купання на Водохреще долучається все більше житомирян. Для них ми створили належні комфортні умови. Всім житомирянам бажаю міцного здоров’я і доброго купання», – сказав Володимир Дебой.

Мер Житомира повідомив, що цьогоріч купатиметься вже увосьме. Для нього це вже традиція, проте не публічна: «Купатися на Водохреще потрібно не публічно. Адже святкова купель – це в першу чергу духовне очищення. Якщо ми будемо чисті духовно, ми будемо здорові фізично».

Житомиряни до купання долучаються охоче. 86-річний Петро Григорович вже декілька десятків років купається на Водохреще. Хоч ходить за допомогою палиці, проте, на стан здоров’я не скаржиться: «Я не хворію, бо приймаю священну купель. Це допомагає мені бути здоровим та завжди у формі».

32-річна Юлія прийшла купатися із чоловіком та 7-річним сином. Говорить, що дитину не побоялася брати навіть у мороз, адже знала, що в Гідропарку будуть забезпечені всі умови для переодягання та підігріву. «Ми вперше купалися всією родиною. Враження неймовірні. Тут, дійсно, святкова атмосфера. Погляньте, скільки людей! Дуже допомагають, особливо тим, хто купається вперше, встановлені намети з обігрівачами», – розповідає Юлія після купання.

Скупатися в Гідропарку ще можете і ви. До 15.00 год. на пляжі працюватимуть намети для переодягання та обігріву, а також намети з чаєм та кавою.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога