Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
понедельник, 20 января 2014 г.

Житомиряни про Водохреще і купання

Декілька сотень житомирян сьогодні зранку, 19 січня 2014 року, стали учасниками святкувань з нагоди Водохреща в Гідропарку. Житомиряни діляться своїми враженнями.

«Участь у купелі беру не вперше. Як на мене, вона надає наснаги, здоров’я на цілий рік. Після виходу з води відчуваю себе піднесено та бадьоро. Все дуже сподобалось», – зазначає 30-річний Павло. Тим, хто ще не купався на Водохреще або боїться це зробити, житомирянин радить наважитись на цей крок, помолитися, попросити у Бога благословення і стверджує, якщо людина наважиться зануритись, то хотітиме купатись на Водохреще знову і знову.

«Купаюсь четвертий рік поспіль. Спочатку, коли заходиш у воду, трохи холодно, а потім дуже тепло. Усім бажаю зануритись на Водохреще. Не пошкодуєте! Вражень від купання – мегапозитивні!», – розповідає житомирянка Віра.

«Враження лише позитивні. Відчуваю тепло, прилив енергії. Прийшов у Гідропарк разом із рідними. Сподобалось і те, що є намети, в яких можна переодягнутись, погрітись чаєм або кавою», – зазначає житомирянин Володимир, який цього року на Водохреще занурювався вперше у своєму житті.

«Сьогодні купалась вперше. Прийшла разом із подружкою. Спочатку боялась зайти у воду, але потім зібралась з духом і побігла до води. Занурилась один раз. Зараз тепло. Вражень – море. Обов’язково купатимусь наступного року», – ділиться своїми враженнями після купання 13-річна Тетяна.

«Для мене купатись на Водохреще вже стало гарною традицією. Занурююсь п’ятий рік поспіль і кожного разу – це заряд бадьорості, енергії та позитиву. Вірю в духовне очищення людини, яке дає священна Водохрещенська вода. Добре, що житомирянам забезпечили намети», – зазначає журналіст Сергій Фещенко. Також журналіст радить усім долучатись до цієї чудової християнської традиції, а наступного року запропонував усім журналістам Житомира стати учасниками купань і здійснити, так би мовити, журналістський заплив.

Цьогоріч вперше також купались журналісти Ірина Ярмоленко та Марія Хімич, які вийшли з води з позитивними враженнями від купання.

До відзначення святого Водохреща долучились також Житомирський міський голова Володимир Дебой із заступниками, Архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та ін.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога