Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
понедельник, 27 января 2014 г.

Міський голова Володимир Дебой відзначив переможців чемпіонату України з футзалу

Чемпіонат України з футзалу завершився у м. Житомирі 25 січня 2014 року в ФСК «Динамо».

Чемпіонат проходив із четверга, 23 січня, одразу у двох вікових категоріях – 35 років і старші та 55 років і старші.

У головному ветеранському турнірі взяли участь команди з усієї держави, які у двох вікових категоріях зіграли близько 30 ігор, що проходили у спорткомплексі «Динамо».

Житомирський міський голова Володимир Дебой, який приїхав на урочисте закриття чемпіонату із заступником Олександром Бочковський та начальником управління у справах сім’ї, молоді та спорту Оленою Сарно, відзначив переможців та побажав спортсменам-ветеранам нових життєвих і спортивних перемог.

За результатами змагань переможцями чемпіонату України з футзалу стали:

– категорія віком 35+ (і старші):

І місце – команда «Чорне море» (м.Одеса);

ІІ місце – команда «Аякс» (м. Шахтарська, Донецька область);

ІІІ місце – команда «Ворзель» (м. Ворзель, Київська область;

– категорія віком 55+ (і старші):

І місце – команда «Центромаш-Ніка» (Збірна Донецької області);

ІІ місце – команда «Чорне море» (м. Одеса);

ІІІ місце – команда «КПІ» (м. Київ).

Організатори чемпіонату – Асоціація футзалу України (АФУ) (голова Сергій Васильович Владико), комітет ветеранського футзалу АФУ (голова комітету Король Олександр Євгенович) і федерація футзалу міста Житомира (голова – Таран Віктор Леонідович) за підтримки Житомирської міської ради та Житомирського міського голови В.М.Дебоя.

У Житомирі міні-футбол (футзал) дуже популярний. Два сезони поспіль команда "Контингент" виступала у вищій лізі Чемпіонату України, але потім була розформована.

Частина гравців команди "Контингент" наразі виступають за команду "Інбев", а інші за команди Житомирської області та інших областей України.

Зараз, команда "Інбев" виступає у першій лізі Чемпіонату України за рахунок спонсорських коштів.

У Житомирі вже 17 років проводиться першість міста з міні-футболу (футзалу) серед вуличних і дворових команд, яка щорічно збирає від 50 до 100 команд, за участі від 600 до 1500 дітей та підлітків.

Змагання проводяться у 4 вікових категоріях у період літніх шкільних канікул і мають неабияку популярність серед дітей та юнаків міста.

Завдяки будівництву майданчиків з синтетичним покриттям у різних районах міста Житомира (ЗОШ № 8, № 19, № 26, № 30, № 32) вдалося провести першість на більш якісному рівні та залучити більшу кількість дітей та підлітків з різних районів міста.

У період з 10 червня по 23 серпня 2013 року було проведено першість міста серед вуличних і дворових команд у 4 вікових категоріях, яка зібрала 56 команд (672 учасники).

Вже п’ятий рік поспіль у місті проводиться турнір з міні-футболу "Молодіжна бутса", в якому беруть найсильніші футзальні команди вищих учбових закладів І-ІV рівнів акредитації. Зрозуміло, що зустрічі постійно викликають великий інтерес у молоді своєю майстерністю та безкомпромісністю.

У 2012-2013 навчальному році управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради було започатковано проведення Відкритого чемпіонату міста з футзалу серед дітей, в якому взяло участь 24 команди загальноосвітніх закладів міста (244 особи), а також у 2013-2014 навчальному році проводиться ІІ Відкритий чемпіонат м.Житомира з футзалу 2013 -2014 р.р. серед дітей, в якому беруть участь 24 команди (288 осіб).

Дитячий чемпіонат проводиться на базі таких загальноосвітніх закладів, як: загальноосвітня школа № 7, загальноосвітня школа № 33, міський колегіум.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога