Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
суббота, 25 января 2014 г.

Прибирати сніг на прилеглих територіях мають суб’єкти господарювання різних форм власності

Санітарне прибирання, прибирання територій від снігу, крім житлово-комунальних підприємств, зобов’язані здійснювати і різні суб’єкти господарювання – організації, приватні та інші установи міста, заклади надання послуг та ін. Зокрема, згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян.

Житомиряни-працівники закладів надання послуг кажуть:

«Прибираю за особистою ініціативою, щоб людям було приємно ходити, щоб і зовнішній вигляд офісу, де я працюю, і прилегла до нього територія були чистими і зручними для пішоходів. Прибираємо по ситуації. Якщо бачимо, що увесь час падає сніг, прибираємо частіше», – зазначає пан Іван, який прибирав територію біля свого місця роботи по вул. 1 Травня, 7.

«Починаю прибирати зранку. Якщо йде сильний сніг, прибираю частіше, а взагалі намагаюсь стежити за тим, щоб біля закладу було чисто», – зазначає пані Надія, яка підмітала сходи біля кафе по вул. Лятошинського, 4.

Існує низка документів, що стосуються забезпечення благоустрою міста:

1. Рішення виконкому від 15.03.07 № 159 «Про закріплення територій для додержання належного санітарного стану в м. Житомирі».

Відповідно до цього документа, за підприємствами та установами міста закріплені прилеглі до них території, шляхи, тротуари, зелені смуги, павільйони та посадочні майданчики міського пасажирського транспорту для додержання належного санітарного стану і догляду за зеленими насадженнями. Також у ньому зазначено «Щоденно проводити роботи з санітарного прибирання прилеглих та закріплених територій».

2. Наказ Міністерства охорони здоров’я України від 17.03.2011 №145 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць».

Зокрема, в розділі «Загальні положення» зазначено: «Прибирання об’єктів благоустрою – захід санітарного очищення, що передбачає регулярне збирання та перевезення в установлені місця побутових відходів, видалення вуличного замету, листя, гілля, снігу, льоду тощо».

3. Рішення Житомирської міської ради від 29.03.12 № 325 «Про затвердження Правила благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі». Зокрема, у пункті 6.9 «Обов’язок по механізованому та ручному прибиранню та утриманню територій, вчинення протиожеледних заходів» Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі» зазначено:

- покриття тротуарів, проїжджої частини місцевих (внутрішньоквартальних) доріг, територій, суміжних (прилеглих) з приватними домоволодіннями на відстані 5 м по периметру покладається на власників або користувачів домоволодінь;

- покриття тротуарів, територій, прилеглих до торгових центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, магазинів та інших об’єктів торгівлі, авторемонтних майстерень, автомийок, підприємств та ін. організацій на відстані 20 м по периметру об’єкту чи землекористування проїжджої частини вулиці – покладається на суб’єктів господарювання, що утримують або експлуатують вказані об’єкти.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340–1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб'єктів підприємницької діяльності – від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850–1700 грн.).

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога