Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 22 января 2014 г.

Житомиряни відзначили День соборності України

Сьогодні, 22 січня 2014 року, в м. Житомирі з нагоди відзначення Дня соборності України відбулись урочисті покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків українських діячів, які зробили вагомий внесок у становлення та єдність Української держави.

До покладання квітів долучились керівництво міста Житомира та області, їхні заступники, представники громадськості, а також молодь міста.

Урочисті покладання квітів відбулися до меморіальної дошки М. С. Грушевському, погруддю В. М. Чорноволу, до пам’ятника І. Я. Франка, а також до пам’ятника Т. Г. Шевченку.

«Сьогоднішнє свято, День соборності, єдності України – надзвичайно актуальне. Саме сьогодні, в «гарячу» для України пору, і нам потрібно згадати про мудрість наших дідів, прадідів і об’єднатися. Сьогодні не можна розпалювати іскру, вогнище, яка веде до роз’єднання України та українців. У цей день потрібно пам’ятати про мир, про необхідність суверенітету держави, її єдності. А всім «гарячим» головам, які сьогодні закликають до конфлікту, потрібно подивися в історію, істинно вшанувати пам'ять наших прадідів. Для того, щоб ми були єдиними, жили у вільній незалежній державі», – зазначив Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Мер Житомира, зважаючи на події, що зараз відбуваються у столиці, акцентував: провокації, що покликані знівелювати мирні демократичні волевиявлення, мають на меті роз’єднати державу. Володимир Дебой закликав усіх до мирного діалогу та подякував житомирянам за демократичне волевиявлення, що проходить у місті без порушень громадського порядку.

«До цього часу це свято надзвичайно значуще і до цього часу воно нас об’єднує. Ми закликаємо усіх до єдності, до порозуміння, до розуміння того, що ми живемо для нашої спільної держави України», – зазначив перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Микола Олещенко.

«На відстані тих років, коли було підписано Акт злуки, ми бачимо наскільки мудро та виважено наші попередники підписали документ, який об’єднав українські землі. День соборності України – друге за значимості свято після Дня Незалежності. Воно якраз закликає усіх українців об’єднуватись, бути поруч, чути один одного розбудовувати нашу державу України. Хай воно і надалі об’єднує нас, щоб ми розбудовували нашу державу», – зазначив Йосип Запаловський.

Крім покладання квітів, присутні на урочистостях виконали разом Гімн України, після чого відбулось урочисте проходження військових вул. В. Бердичівською.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога