Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 1 января 2009 г.

Явлення Богородиці в Олевську

Перше письмове згадування про Олевське (Олегське) датовано 1488-м роком. Однієї із причин згадування стало... явище місцевому народу... Богородиці, що бачило відразу кілька сотень людей. От запис єзуїтського ченця Кшиштофа Лятовича, що він збирався відправляти у Ватикан (серпень 1490 року):
"Довго над селищем гриміла гроза. Після її в північній частині неба з'явилася заграва. Прибігли селяни з Олеговського й стали кричати, що бачили Діву Марію, що вийшла із хмар і йде до них по полю. Багато хто впав на коліна й стали молитися. Свята Діва, по їхніх розповідях, осінила їхнім Хрестом і пішла на небо. Я був у тім місці, на яке мені вказували селяни й побачив, що на каменях залишилися сліди босих людських ніг. Селяни розповіли, що саме по цих каменях ішла Свята Діва. І до цього ніяких слідів вони на каменях не бачили. Чудо Господнє, виявлене нам, може бути засвідчене як особливе Господнє заступництво над місцем, де Діва Марія виявила свій лик народу...".
Не будемо стверджувати, що все описане монахом-єзуїтом - правда, однак камені з слідами босих людських ніг дотепер знаходять в Олевському районі (у села Замисловичі, наприклад).

0 коммент.:

Архив блога