Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 9 июля 2015 г.

Житомирян закликають купатися у визначених місцях

«Станом на 9 липня 2015 року на водоймищах області з червня місяця поточного року (початку купального сезону) вже загинуло 13 чоловік, в тому числі 3 дітей. Слід зазначити, що всі вони загинули у невизначених та необладнаних для купання місцях, порушуючи елементарні правила поводження на водних об’єктах, і в більшості випадків дорослі знаходились в стані алкогольного сп'яніння», - поінформував заступник начальника управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Куліковський.

До 15 липня у місті триває місячник з безпеки на воді, метою якого є підвищення рівня безпеки і забезпечення охорони життя та здоров'я мешканців міста під час літнього відпочинку.

У рамках заходу працівники управління з питань НС та ЦЗН проводять ряд заходів для забезпечення правил безпеки на воді.

Зокрема, 9 липня була проведена рейдова перевірка водних об'єктів, які не визначені як місця масового купання, під час якої було проведено бесіди з відпочиваючими та розповсюдження листівок щодо правил поводження на водних об’єктах. Олександр Куліковський звернув увагу відпочиваючих на необхідності суворого дотримання правил поведінки на воді та вкотре наголосив: в місті лише на території Гідропарку офіційно визначено пляж як місце для масового відпочинку житомирян на воді.

До проведення місячника залучаються окремі управління та відділи міської ради, міська комунальна рятувальна служба на воді, власники водойм, які спрямовують зусилля на роз’яснення правил безпечної поведінки на воді як дорослим, так і дітям.

Начальник Житомирської міської комунальної рятувальної служби на воді Ігор Ткачук розповів, що рятувальна служба на воді забезпечує безпечне перебування людей на 2-х водних об’єктах, де дозволено купатися в м. Житомирі – дорослому та дитячому пляжах міського Гідропарку. «Для забезпечення безпеки рятувальна служба виставляє пост у складі 4-х чоловік, які здійснюють чергування з 9.00 до 21.00 год. На території станції є лікар, який надає медичну допомогу у разі потреби. Так з 9.00 год. до 13.00 год. працює медсестра, а з 13.00 год. до 21.00 год. - лікар зі штату рятувальної служби», - зазначив Ігор Ткачук.

Необхідна інформація стосовно правил поведінки на воді доводиться до відпочиваючих міського пляжу за допомогою засобів гучномовного оповіщення.

Організаційні та практичні заходи, які проводяться управлінням НС та ЦЗН міської ради, включають також інформаційно-роз’яснювальну роботу серед дітей в літніх таборах відпочинку та розміщення друкованих матеріалів з правил поведінки на воді в місцях відпочинку та купання.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення в черговий раз звертає увагу мешканців міста на необхідності проведення відпочинку на воді тільки на території дорослого та дитячого міських пляжів, на пунктах прокату човнів. З метою запобігання нещасних випадків на водних об’єктах міста слід суворо дотримуватись правил поведінки на воді

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога