Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 30 июля 2015 г.

Житомир зустрів міжнародний автопробіг «Шосе Миру»

29 липня 2015 року Житомир зустрічає учасників міжнародного автопробігу «Шосе Миру». Зустріч відбулася в урочистій обстановці в сесійній залі міської ради перед початком чергової сесії міської ради.

Метою глобального проекту «Шосе Миру», який розпочався 30 травня та триватиме до 30 серпня, є підтримка розвитку мирного та процвітаючого світу. В ньому вже взяли участь 65 країн з усіх континентів, серед яких – Польща, Фінляндія, США, Уругвай, Гонконг, Танзанія, Нідерланди тощо.
В Україні проект «Шосе Миру» впроваджує Федерація Всесвітнього Миру і триватиме він до 4 серпня. Волонтери подолають 1083 км пішки, бігом та на авто від східного та західного кордонів України за маршрутом Дніпропетровськ – Краковець.

В. о. міського голови Любов Цимбалюк привітала гостей: Михайла Ільїна – голову правління Федерації всесвітнього миру, Андрія Лесіва – генерального директора видавничого дому «Справи сімейні», Анатолія Кікіна – відповідального секретаря Федерації всесвітнього миру, Нобуко Оморі ( Японія) – Посла Миру, директора Фонду «1000 журавлів», Асука Оморі (Японія) – студента, волонтера , майстра Кендо, третій дан, Томса Сіленіекса (Латвія) – директора агентства «Сан Вей» Тур, Олександра Бойко – голову правління молодіжної громадської організації «Нове бачення», Олексія Мазуренка – приватного підприємця, волонтера Федерації всесвітнього миру.
Учасники автопробігу мають намір залучити світову громадськість, аби вирішити нагальні проблеми в Україні. За їх словами, 128 країн має приєднатися до проекту «Шосе Миру».

Оморі Нобуко звернулася до житомирян з побажаннями миру та злагоди: «8 років тому я вперше відвідала Житомир і переважно займалася волонтерською діяльністю, підтримуючи людей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Мені дуже подобається Україна. Я відчуваю, що зараз у вашій країні складна ситуація. Я хочу підтримати Україну, особливо Східну. В Японії я заснувала благодійний фонд «Тисяча журавлів» на підтримку України. Ми подолаємо більше 1000 км від східного до західного кордону України на підтримку миру, злагоди та єдності в Україні та в усьому світі».

Також Оморі Нобуко як спеціаліст з японської каліграфії розробила ієрогліф (в перекладі означає «світле майбутнє та надія»), який вручила в.о. міського голови Любові Цимбалюк та закликала всіх взятися за руки заради світлого та мирного майбутнього Житомира та України.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога