Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 21 февраля 2014 г.

Для Спеціалізованого дитячого кінотеатру імені І. Франка заплановано придбати сучасне цифрове обладнання

Про роботу управління культури Житомирської міської ради прозвітувала під час засідання виконавчого комітету 19 лютого 2014 року начальник управління культури Лариса Харчук.

«Ми спостерігаємо динаміку фінансового забезпечення галузі упродовж 3-х останніх років. Контрольний показник на виконання власних і делегованих повноважень у 2014 складає більше 29 млн. грн.», – зазначила під час доповіді Лариса Харчук.

Як повідомила Лариса Харчук, заклади культури приймають людей з особливими потребами. У 26 приміщеннях встановлені кнопки-виклики.

Також Лариса Петрівна детальніше розповіла про функціонування кінотеатру ім. І. Франка.

«На жаль, кількість дорослих відвідувачів у кінотеатрі зменшується, але при цьому постійно збільшується дитяча глядацька аудиторія. Більшість дітей відвідують сеанси безкоштовно. Це, наприклад, діти-сироти. Також сеанси за знижками відвідують школярі. Проте кінотеатру імені І. Франка на сьогоднішній день важко конкурувати з іншими кінотеатрами в місті, які відповідають сучасним вимогам. Тим не менше він все-таки працює і, сподіваємось, завдяки підтримки депутатів для кінотеатру буде придбано сучасне цифрове обладнання для покращення його роботи», – наголосила під час доповіді Лариса Харчук.

«Хотів би звернути увагу членів виконавчого комітету, що дитяча аудиторія в кінотеатрі дійсно збільшується. Це продемонстровано на слайді презентації. Але для того, щоб кінотеатр був конкурентоздатним, працював в належних ринкових умовах йому потрібне цифрове обладнання. Ввечері це можуть бути комерційні сеанси, а вдень – сеанси для дітей та школярів», – підсумував Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Довідка:

Для розвитку творчості в м. Житомирі функціонує 11 закладів культури, 8 бюджетних (5 музичних шкіл, 1 художня, комунальні заклади «Палац культури» з філією-клубом «Соколова Гора» і «Централізована бібліотечна система» з 14 бібліотеками-філієми) та 3 госпрозрахункових (комунальні заклади «Палац культури та відпочинку ім. Ю. Гагаріна» і «Об’єднана дирекція кінотеатрів міста», до складу якої входить 3 кінотеатри – кінотеатр «Жовтень», кінотеатр «Космос», Спеціалізований дитячий кінотеатр ім. І. Франка, КП «Обрядове»).

Щороку проводиться близько 270 культурно-масових заходів з них 17 загальноміських та 20 загальнодержавних свят.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога