Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 20 февраля 2014 г.

Житомирські медики надали медичну допомогу 23 постраждалим

Головні лікарі житомирських ЦМЛ № 1 та ЦМЛ № 2 розповіли про те, скільки постраждалих надійшло до медичних закладів внаслідок останніх подій у м. Житомирі протягом доби та окреслили свою позицію щодо суспільно-політичної ситуації в м. Житомирі.

Роботу медичних закладів особисто контролював Житомирський міський голова Володимир Дебой.

За словами головного лікаря житомирської ЦМЛ № 1 Анатолія Вусика, після 20.00 год. у лікарню почали поступати перші постраждалі у сутичках біля Житомирської ОДА.

Загалом у ЦМЛ № 1 було доставлено 19 постраждалих. Травму голови отримав і звичайний перехожий.

«В основному травми легкого ступеня важкості, 5 осіб отримали травми середнього ступеня важкості, 4 людини – закриті черепно-мозкові травми, одна людина поступила з відкритою черепно-мозковою травмою та струсом головного мозку. 3 осіб поступили з отруєнням продуктами горіння легкого ступеня ураження, інші мали забої, гематоми, рани. Усі вони госпіталізовані», – підкреслив Анатолій Вусик.

Допомога була надана за бюджетні кошти згідно з угодою, яка діє між лікарнею та КП «Фармація».

Головний лікар житомирської ЦМЛ № 2 Віктор Павлусенко теж зазначив, що лікарня надавала допомогу постраждалим та готова це робити і надалі. Він також акцентував, що треба зробити все, щоб у місті був лад і спокій.

«Я 35 років у медицині і вже трохи розумію, що таке людське здоров’я і життя. Бачимо, як помирають люди і зрозуміло, коли це важка хвороба, страшна автомобільна аварія, але коли починають масово надходити поранені громадяни у мирний час – це страшно. Ми бюджетники і наша заробітна плата залежить від документів, які знаходяться в офіційних установах. Якщо буде пошкоджено хоч один документ, то тисячі людей, зокрема, медиків залишаться без зарплати, а як наслідок – хворі без допомоги», – заявив Віктор Павлусенко.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога