Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
суббота, 31 мая 2014 г.

Допомогу військовим збирають всім Житомиром

Щодня різні організації, підприємці, церкви, благодійники, владні структури збирають благодійну допомогу. Наприкінці кожного тижня на схід України відправляється вантажна машина з передачами вагою в 20 тонн. Окрім продуктів харчування та засобів особистої гігієни, військовим везуть необхідні речі для захисту життя, а саме: каски, броньовані захисні листи та бронежилети.
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин повідомляє, що запити необхідного для військових з 95-тої аеромобільної бригади отримують безпосередньо від них.
«Телефоном з'ясовуємо, що необхідно, формуємо і передаємо. Однією з потреб наших хлопців - це запчастини для техніки», - додає перший заступник міського голови. Місто також допомагає з вирішенням і цього питання, робимо все можливе, щоб максимально покращити матеріально-технічну базу тих, хто ціною свого життя захищає наші».
Значну частину вантажу для військових складають іменні передачі. Однією з таких стала допомога від колективу НВК № 25, де навчався Михайло Климчук, один з військових 95-тої аеромобільної бригади. В навчальному комплексі працює мама Михайла, тут він виховувався з яслів і до 3-го класу, розповідає директор НВК Галина Лашкул.
«Мама Міши працює в нас практично з дня заснування закладу. Хлопець виріс на наших очах. Після нашого закладу Михайло закінчив Житомирський міський колегіум, будівельний технікум, потім відразу пішов в армію, там і залишився» - говорить Галина Георгієвна.
Як тільки в навчальному закладі дізнались про перебування Михайла на сході, відразу почали формувати допомогу для відправлення.
«Долучилися ми ще з початку березня, коли почали в Житомирі масово оголошувати мобілізацію для допомоги нашим військовим. Хоча відправляємо іменний вантаж, на Михайла, та в саму передачу кладемо речі для багатьох солдатів. Спочатку, на перші зібрані 2000 тисячі гривень придбали інструменти, тепер формуємо з вихователями, вчителями, батьками цілу посилку а саме: картки поповнення мобільного зв’язку, вологі серветки, туалетний папір, пінку, станки для гоління, шкарпетки, мило, ліхтарики, крупи, консерви, цукерки, печиво, навіть сало. Від дітей відправляємо листи та малюнки» - зазначає Галина Лашкул.
Сьогодні в черговий раз відправляється вантажівка на схід України. Мобілізація житомирян вражає, зібрали майже 40 тонн необхідних речей для військових з 95-тої аеромобільної бригади. Підтримку житомирян хлопці відчувають, але потребують ще багато чого. Це і продукти харчування, питна вода, білизна, шкарпетки, вологі серветки(великого розміру), запчастини та інструменти для військової техніки, засоби зв’язку, ліхтарики, каски, бронежилети.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога