Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 26 июня 2014 г.

Обговерення пропозицій пам'ятника

Під час засідання журі конкурсу обговорили проектні та скульптурні пропозиції пам’ятника «Борцям за волю і соборність України».

Загалом, для участі в першому турі конкурсу надійшло 15 робіт. Перед конкурсантами стояло завдання пошуку кращої концептуальної ідеї вирішення пам'ятника. Замовником конкурсу-виконкомом міської ради-пропонувалось розглянути 2 місця встановлення пам'ятника: Майдан Соборний, сквер на розі вул. Б.Лятошинського та Небесної Сотні. Але авторським колективам надавалась можливість запропонувати свій варіант місця розміщення пам'ятника в центральній частині міста Житомира з урахуванням власної концепції. Окрім того, учасникам конкурсу необхідно було врахувати співмасштабність пам'ятника із існуючою забудовою, благоустроєм прилеглих територій.

«Я була дуже здивована, коли в останні 2 дні до підбиття підсумків 1-го туру надійшла велика кількість робіт. Дуже вдячна всім, хто надіслав свої проекти. Це показує активну позицію громадян, адже конкурс проходить на громадських засадах та не передбачає призового фонду», – зауважила начальник управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Євгенія Черкасова.

Під час обговорення члени комісії зазначили, що конкурсантами запропоновані 2 вектора рішення цього завдання: класичне рішення пам’ятника, та пам’ятник - як організація середовища для відпочинку та дозвілля мешканців міста.

Роботами запропоновані три основні майданчики для встановлення пам’ятника : м- н Соборний, сквер на розі вул. Небесної Сотні (Московської) та вул. Лятошинського, а також сквер на розі вул. Перемоги та вул. Котовського ( в районі Спасо-Преображенського кафедрального собору).

Члени конкурсної комісії також дійшли згоди у тому, що роботи потрібно представити на огляд громадськості з метою врахування пропозицій. Тому, прийнято рішення провести виставку конкурсних пропозицій, яка проходитиме в приміщенні Обласної наукової бібліотеки ім. О.Ольжича з 1 по 10 липня 2014 року. У книзі відгуків всі охочі зможуть поділитися своїми враженнями та побажаннями, що стосуватимуться конкурсних робіт.

«Лише після громадських обговорень ми визначимося із місцем розташування пам’ятника та оберемо роботи для участі у другому турі», – зазначила Євгенія Черкасова.

Як раніше зазначалося, п ереможець конкурсу отримає право розроблення проектно-кошторисної документації на пам'ятник та на його виконання у матеріалі. Ці заходи буде здійснено за рахунок коштів, зібраних Національно ю Спілкою Архітекторів України та бл агодійним фондом «Острів Пасхи».

«Основна функція фонду – звітність перед громадою та проведення заходів по збору коштів. На сьогоднішній день вже створений сайт http://monument.zt.ua . Незабаром на ньому з’явиться інформація про кошти, які вже зібрані та про громадян і організації, які підтримали дану ініціативу. Тому, запрошуємо громаду Житомира долучатися до збору коштів», – зазначив голова Благодійного Фонду «Острів Пасхи»Максим Вікарчук.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога