Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 25 марта 2011 г.

Народний депутат Олег Черпіцький проти "відсильних норм" у державному земельному кадастрі

Парламентар Олег Черпіцький, член комітету з питань аграрної політики та земельних відносин прийняття Закону України «Про державний земельний кадастр» називає життєво необхідним, але при цьому наголошує на суттєвих недоліках законопроекту № 8077, який зареєстровано у парламенті.

«Я вважаю, що законодавство має будуватися на нормах прямої дії, забезпечуючи домінуючи роль закону. Натомість, запропонований проект закону «Про державний земельний кадастр» переповнений відсильними нормами. Думаю, це призведе до складностей і непорозумінь не тільки у роботі відомчих структур, а й для самих громадян у майбутньому. Ми знаємо гірку практику, при потрактуваннях прямих норм, а тут: «піди туди… та треба ж знати куди…».

22 березня під час засідання профільного комітету у ході обговорення законопроекту, народний депутат висловив ряд зауважень.

Так, на його думку, система кадастрових статей потребує узгодження з діючим Земельним Кодексом, аби уникнути дублювання та неузгодженостей.

«Сам законопроект має незавершену форму, й передбачає велику кількість підзаконних актів, які нібито дозволять йому «запрацювати». Хто наважиться визначити їх точну кількість та строки прийняття? Думаю, нам краще добре попрацювати й ґрунтовно прописати сам текст закону.»

Окрім того, законопроектом пропонується виключити статтю126 Земельного Кодексу, якою передбачено видача земельних актів. Що, на думку народного депутата, може викликати соціальну напругу.

«Ідеально було б провести повну інвентаризацію землі, проте потрібно пам’ятати, що повна інвентаризація землі коштуватиме державі близько 10 мільярдів гривень. Навіть при повноцінному фінансуванні – цей процес довготривалий».

«У назві розділу V проекту йдеться про гарантії достовірності відомостей Державного земельного кадастру, тоді як стаття, яка мала б бути присвячена даному питанню, у ньому відсутня» - коментує Олег Черпіцький.

«З іншого боку, зволікати з прийняттям ДЗК є злочином проти українців, й так у земельній сфері – повний хаос. Думаю, варто прийняти ЗУ «Про державний земельний кадастр» в першому читанні й поетапно доопрацьовувати.»

Прес-служба народного депутата

0 коммент.:

Архив блога