Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 25 марта 2011 г.

Мешканці Житомирської області дихають повітрям, у якому «літає» майже вся таблиця хімічних елементів

За матеріалами статистичних спостережень протягом 2010р. у повітряний басейн регіону надійшло більше 18 тис.т забруднюючих речовин (без урахування викидів діоксиду вуглецю), що на 1% менше порівняно з попереднім роком. У структурі основних груп забруднюючих речовин більше половини припадає на викиди метану, 19% – речовини у вигляді суспендованих твердих частин, 11 – сполуки азоту, 7 – оксид вуглецю, 4% – неметанові леткі органічні сполуки. В незначних обсягах в атмосферу потрапили: оксид алюмінію, аміак, діоксид вуглецю, марганець, сполуки сірки, цинку, заліза, хрому, ванадію, азоту, леткі органічні сполуки та інші.

Як повідомляє головне управління статистики у Житомирській області, за попередніми даними в середньому кожним підприємством викинуто 53 т забруднень. Цей показник перевищено у містах Бердичеві та Нов.-Волинському (у 3-5 раза) – за рахунок викидів метану філіями управління магістральних газопроводів «Київтрансгаз» та «Львівтрансгаз», у Коростенському та Малинському районах (у 1,5-1,7 раза) – викиди ПАТ «Бехівський спеціалізований кар’єр» та ПАТ «Малинський каменедробильний завод».

Щодоби в повітря області від стаціонарних джерел надходило 50 т забруднень. Щільність викидів у розрахунку на 1 кв.км території області в 2010р. склала 616 кг, а на одну особу – 14 кг.

Крім цього, у 2010р. в атмосферу області надійшло 769 тис.т діоксиду вуглецю.

0 коммент.:

Архив блога