Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
пятница, 25 марта 2011 г.

Житомирський губернатор Рижук: "Не пам’ятаю, коли я був такий пригнічений, як зараз"

Результати прокурорських перевірок на предмет того, як захищаються права інвалідів у районах, справили на губернатора Житомирської області Сергія Рижука гнітюче враження.

Про це він сказав після виступу першого заступника прокурора області Анатолія Чумаченка на розширеному засіданні колегії прокуратури Житомирської області.

«Не пам’ятаю, коли я був такий пригнічений, як зараз. Прочитав інформацію на 8 сторінках дрібним шрифтом і сиджу, як на розпеченій сковорідці. Якщо вже прокуратура займається проблемами інвалідів, то у нас з вами дуже погані справи», - сказав Рижук.

Він пригадав, що у перший же день своєї каденції з трибуни пообіцяв житомирській громаді, що викорінить «бездушне черстве» ставлення до людей, особливо до інвалідів, які потребують особливої підтримки і уваги.

«Які капіталовкладення потрібно, щоб встановити пандуси? – вів далі Рижук. - Всього 476 діток потрібно оздоровити, а оздоровили третину. Що, у нас немає коштів чи оздоровчих центрів? Душі немає й серця. 13 путівок прийшло у Попільнянський район, а використано лише 4. Що, немає кому їхати? 65 дітей не забезпечені медичними протезами. Тож обласна рада за поданням адміністрації двічі на рік виділила по 15-16 мільйонів додатково нашій медицині! Де ці гроші? Візки лежать на складах, а колясочники без візків. Я не знав цього, доки прокуратура не докопалась. Колеги, та ми при своєму розумі? Що я, можу м’якше виступати?».

Сергій Рижук припустив, що після колегії обласна прокуратура прийме жорсткі рішення стосовно посадовців, які ігнорують закон і потреби інвалідів.

«Я визнаю, що ми незадовільно займаємось роботою з соціального захисту обездолених людей», - підсумував губернатор.

0 коммент.:

Архив блога