Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 20 января 2010 г.

Микола Присяжнюк: "Вибори засвідчили суттєве зростання кількості прихильників Віктора Януковича на Житомирщині"

Підведення підсумків першого туру виборів стало основною темою прес-конференції, яку народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Партії регіонів Микола Присяжнюк провів 19 січня. Участь у прес-конференції взяли представники телебачення та радіомовлення, близько десяти центральних та регіональних газет, а також загальноукраїнських та місцевих інтернет-видань.Свої коментарі стосовно підсумків виборів висловили і довірені особи Віктора Януковича, які працювали в різних виборчих округах області, – Олександр Кравцов, Володимир Пєхов, Сергій Бутенко, Едуард Ставицький, Микола Туфанов, Микола Вашешніков.

Насамперед Микола Присяжнюк визнав, що вибори пройшли успішно. Попри погані погодні умови, недивлячись на чимало проблем і труднощів, які виникали в день голосування і у пересічних громадян, і у членів дільничних комісій, переважна більшість виборців України змогла реалізувати своє виборче право. При цьому дві третини із них проголосували за зміни в державі. Спроби фальсифікацій, підкупу виборців, порушення виборчого законодавства щодо заборони агітації в день голосування спостерігачами від Партії регіонів, її прихильниками були зареєстровані на багатьох дільницях. Матеріали щодо них направлені в правоохоронні органи. Проте ці порушення не змогли суттєво вплинути на загальний результат виборів. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович здобув переконливу перемогу.

Микола Присяжнюк подякував всім виборцям, які підтримали Віктора Януковича і його програму, подякував всім, хто прийшов на дільниці і зробив свій вибір, подякував за високу громадську свідомість. Микола Володимирович запевнив, що Віктор Янукович включить до своєї програми розбудови країни ті положення програм кандидатів, які не вийшли в другий тур, котрі визнані виборцями як пріоритетні для країни. «Найбільше бажання нашого кандидата – знайти таку модель єднання країни, в якій кожна людина зайняла б своє місце і при якій громадянське суспільство було б об’єднане загальними національними інтересами», – наголосив Микола Присяжнюк.
Довірені особи Віктора Януковича коротко розповіли про хід голосування на дільницях в округах, в яких вони працюють. Зокрема Олександр Кравцов (65-ий виборчий округ з центром у м. Коростені) розповів, що 35% виборців підтримали Віктора Януковича (у Юлії Тимошенко – 25%). Це і є об’єктивною оцінкою діяльності чинного прем’єра і її однопартійців на місцях. Таких, як голова Коростенської райради, за сприяння якого в районі наближеним до БЮТ особам було незаконно роздано десятки гектарів земель.
Довірена особа по 67-ому виборчому округу (центр у м. Малині) Володимир Пєхов розповів, що в окрузі прихильників Віктора Януковича стало на 5 тис. чоловік більше. І це попри те, що прибічники БЮТ і в передвиборний період, і в сам день виборів активно підкупали виборців подарунками, грошима, що офіційно зафіксовано. Відповідні матеріали передані до правоохоронних органів.
Сергій Бутенко (68-ий виборчий округ, м. Андрушівка) переконаний, що після другого туру виборів в українську владу прийдуть професіонали, для яких економіка, а не пусті балачки, буде на першому місті. Як підтвердження навів дані про те, що по округу кількість прихильників Віктора Януковича зросла з 14 до 20,5%.
Едуард Ставицький (64-ий виборчий округ, м. Бердичів) продемонстрував журналістам копії протоколів, в яких зафіксовано результати голосування на спецдільницях області (тюрми та колонії). На його переконання, те, що переважна більшість засуджених за тяжкі злочини людей підтримує Ю. Тимошенко, – не випадковість.
Окрім теми виборів журналісти цікавились парламентською діяльністю Миколи Присяжнюка. Зокрема його відношенням до того факту, що представники БЮТ у парламенті мало не провалили голосування за подолання вето президента на мораторій щодо продажу землі. На переконання Миколи Володимировича, зняття мораторію за умов відсутності земельного кадастру та відповідної законодавчої бази може стати загрозою для продовольчої безпеки країни. «Перш ніж дозволити продаж землі, держава повинна викупити у селян стільки землі, скільки потрібно для забезпечення продовольчої безпеки країни», – наголосив голова комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин.
Цікавились журналісти і думкою головного регіонала області стосовно процесів приватизації в економіці і тих негативних перспектив для країни, які вони несуть.
Зустріч була цікавою і різноплановою. Питання – гострі і професійні. А підсумок підвели оптимістичний. Те, що Віктор Янукович стане президентом, вже не викликає сумніву. Проте ця перемога – не головне. Головне – та величезна і копітка робота, яка почнеться після виборів по відновленню економіки, по відродженню села, по відродженню довіри людей до влади, по подоланню бідності. На відміну від свого основного опонента Юлії Тимошенко, Віктор Янукович має команду професіоналів, яка здатна вирішити цю проблему і виправдати високу довіру виборців.

М.Ковальчук

0 коммент.:

Архив блога