Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 27 января 2010 г.

Микола Присяжнюк: "З боку кандидата в президенти Віктора Януковича передвиборча кампанія буде і надалі чесною і прозорою"

Ввечері 26 січні у Житомирі відбулася подія, яка одразу привернула до себе увагу провідних засобів масової інформації та Інтернет-видань. Групою народних депутатів від Партії регіонів було викрито склад поліграфічної продукції невідомого походження (без жодних вихідних даних), яка містила вкрай негативну інформацію проти кандидата в президенти Віктора Януковича.

Причому, цей склад знаходився у Житомирському обласному офісі громадської організації «Народна самооборона», головний керманич якої Юрій Луценко так гаряче «вболіває» за чесні вибори без фальсифікацій і чорного піару.

Наступного дня народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ПР Микола Присяжнюк запросив представників регіональних та загальноукраїнських друкованих ЗМІ, телерадіокомпаній та Інтернет-видань, міжнародних спостерігачів, які працюють у Житомирській області, на прес-конференцію з приводу зазначеної події.

У вступному слові Микола Володимирович акцентував увагу журналістів і запрошених на тому, що Партія регіонів і її Лідер, кандидат у Президенти України Віктор Янукович послідовно виступають за чесне і прозоре ведення передвиборчої кампанії і глибоко переконані: інциденти, подібні тому, який стався у Житомирі, не несуть у суспільство примирення і єднання.

Далі Микола Присяжнюк коротко виклав події, які відбулися.

За його словами, до обласного виборчого штабу Партії регіонів увечері надійшла інформація від невідомої особи про те, що до Житомира прибувають дві вантажівки з поліграфічною продукцією, яка містить так званий чорний піар на адресу Віктора Януковича. Повідомлялася й адреса, за якою вантажівки мали доставити продукцію.

Для перевірки цієї інформації була оперативно зібрана група з народних депутатів України, закріплених за округами Житомирської області. До неї увійшли Микола Присяжнюк, Валерій Харлім, Святослав Піскун, Павло Климець і Сергій Рижук. До них приєдналися народний депутат України V скликання Олег Калашніков, довірена особа Віктора Януковича Едуард Ставицький, заступники голови Житомирської обласної організації Партії регіонів Михайло Чужмир і Андрій Дяченко. Всі вони направилися за вказаною адресою, де, як з'ясувалося з вивіски, і знаходиться офіс обласної «Народної самооборони».

На жаль, інформація підтвердилася. Одна автівка вже була розвантажена. Керівник обласної організації «Народної самооборони» Сергій Мороз не заперечував проти того, щоб народні депутати ознайомилися з листівками. Всі вони містили символіку «Народної самооборони» і гасла на кшталт «Не віддай бандитам Україну!», «Янукович - кінець України» та таке інше. Натомість не було жодної інформації про те, де і яким накладом вона друкувалася, і хто її замовляв.

«Це серйозне порушення діючого законодавства, - наголосив Микола Присяжнюк. – Зокрема, ч. 5 і ч. 16 ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України», а також ст. 159-1 і 212-13 Кримінального кодексу України. Саме тому на місце події були викликані представники правоохоронних органів, які склали відповідні акти і опечатали приміщення. Тепер ми сподіваємося на об’єктивне розслідування справи».

Журналісти поцікавилися у керівника обласного виборчого штабу Партії регіонів Миколи Присяжнюка, звідки, на його думку, надійшла продукція, яким було її призначення, де вона мала реалізовуватися (з огляду на те, що в цілому йшлося про біля 15 тонн поліграфічної продукції досить високої вартості). На це питання, а також на низку інших питань відповідь повинні дати представники правоохоронних органів.

На думку керівника обласного осередку Партії регіонів, навряд чи названі події можуть бути пов’язані з питанням про можливість відставки Луценка. Проте з огляду на відкриту підтримку, яку висловлює кандидату в президенти Юлії Тимошенко керівник МВС України Юрій Луценко, цілком зрозуміло, за сприяння кого і на чию користь спрацювали господарі викритого вантажу. Тим більш, що досвід першого туру виборів засвідчив: подібна практика застосування брудних політтехнологій проти Віктора Януковича використовувалася і раніше, вона вже стала традицією для помічників Юлії Тимошенко.

Натомість, на переконання Миколи Присяжнюка, виборці вже склали свою думку і про методи ведення виборчої кампанії різними кандидатами в президенти, і про їх виборчі програми та реальні справи. 7 лютого ця думка буде озвучена.

Партія регіонів упевнена, що перемога буде за Віктором Януковичем. І запевняє: з боку нашого кандидата в президенти Віктора Януковича передвиборча кампанія буде і надалі чесною і прозорою.

Прес-служба Житомирської обласної організації Партії регіонів

0 коммент.:

Архив блога