Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 24 июня 2015 г.

День місцевої демократії на ХІ Українському муніципальному форумі

Учасники засідання Асоціації міст України у рамках ХІ Українського муніципального форуму, що проходить цими днями в Одесі, висловилися за скоріше впровадження реформ в Україні в частині децентралізації влади.

23 червня - День місцевої демократії, який проводиться Асоціацією міст України спільно з проектом «Партисипативна демократія в Україні», фінансованого МЗС Норвегії.

Вчора протягом трьох пленарних сесій міські голови міст України дискутували з питань стану, перспектив та практик забезпечення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування та ефективної взаємодії з громадськістю.

«Я однозначно позитивно ставлюся до децентралізації. Але хотіла б, щоб вона насправді розпочалася, і щоб разом із передачею повноважень нам, місцевим громадам, були передані фінансові можливості. Наше головне завдання – працювати задля покращення життєзабезпечення мешканців, але усі процеси в місті потребують фінансової підтримки. Тому хотілося б мати, як кажуть, повний пакет децентралізації, а це і гарантії, які надає держава місцевому самоврядуванню, і зміни у законодавстві задля фінансової самодостатності громад», - зазначила в.о.міського голови Житомира Любов Цимбалюк.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога