Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 21 ноября 2013 г.

Мер Житомира Володимир Дебой закликає батьків повідомляти про факти неякісного харчування дітей

Житомирський міський голова Володимир Дебой готовий разом із батьківськими комітетами долучитися до контролю якості продуктів харчування у закладах освіти. Про це мер міста заявив сьогодні, 20 листопада 2013 року, під час брифінгу після ІІ пленарного засідання сесії міської ради.

«Я звертаюся до батьківських комітетів м. Житомира: якщо справді вам відомі факти неякісного харчування дітей, я вас запрошую повідомляти про це особисто мене. Я готовий разом із вами долучитися до контролю якості продуктів харчування у закладах освіти. У випадку таких звернень ми відберемо зразки м’яса, масла чи інших продуктів і передамо їх до трьох незалежних лабораторій. Якщо виявиться, що підприємець поставив до дитячого садочка чи школи неякісну продукцію, він буде нести за це повну відповідальність», – наголосив Володимир Дебой.

Щодо підвищення норм харчування керівник міста повідомив, що від батьків на його ім’я не надійшло жодного звернення щодо якості і кількості харчування. Навпаки, за останні 2,5 роки в Житомирі натуральні норми харчування дітей зросли від 47% до 80% і вище. «Мені приємно, що сьогодні про дітей так піклуються ті, хто зараз в опозиції. Але коли вони були при владі, то норми харчування на дитину не перевищували 50%. Ми 2,5 роки тому підвищили натуральні норми харчування дітей до рівня 80%», – інформував мер Житомира.

Для того, аби в подальшому не виникало ситуацій із затримками постачання продуктів через те, що тендери не відбулися, міська влада планує звернутися до Верховної Ради України щодо внесення змін в законодавство в частині відміни тендерних торгів для закупівлі продуктів харчування в заклади освіти. Адже саме через тендерні процедури більшість виробників відмовляються співпрацювати із освітніми установами, зазвичай у тендерних торгах беруть участь посередники. Проте, й останні часто розривають договори на постачання продуктів харчування через сезонні підвищення цін.

Нагадаємо, на тендер щодо закупівлі молока для дошкільних навчальних закладів м. Житомира не з’явилися учасники, а договір із попереднім постачальником вичерпано повністю. Через це придбання молока здійснювалося за рахунок батьківських коштів – виключно із плати за харчування дітей, що становить 50% від вартості харчування. Жодних оплат від батьків понад місячну норму за харчування не проводилося. Сума, яку сплатили батьки за молоко, буде вирахувана з батьківської оплати за харчування.

Управління освіти Житомирської міської ради вже розпочало укладання договорів на закупівлю молока в межах кошторисних призначень поза тендерною процедурою. Це дозволено законодавством у тих випадках, коли договір вичерпано, але є потреба закуповувати продукти. Тому постачання молока без залучення відрахування із батьківської плати за харчування відновиться вже найближчим часом.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога