Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
четверг, 10 ноября 2011 г.

Житомирський губернатор Рижук обіцяє підняти народ на повстання

В Житомирській області 7 листопада було відключено за борги від газопостачання два селища – Новогуйвинськ та Озерне.

Як повідомив на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій губернатор області, Сергій Рижук, відключення було зроблено передчасно, адже селища мали право розрахуватися за борги до 14 листопада.

Сергій Рижук наголосив, що якщо «Житомиргаз» ще раз таке допустить, то він особисто підніме народ на повстання, заблокує контору підприємства та продасть машини газовиків для оплати боргу.

Губернатор подякував журналістам, які краще влади зреагували та висвітили питання на всю державу. Завдяки їх роботі, уже ввечері почали дії стосовно відновлення газопостачання у селищах Новогуйвинськ та Озерне.

Голова ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко на засіданні не був, але був присутній його заступник В’ячеслав Тарасов. Сергій Рижук наголосив, що жодних виправдань та пояснень від них чути не хоче. Наголосив, що покарані будуть всі, хто був хоч чимось причетний до цього питання, адже були порушенні конституційні права громадян.

«Комісія надзвичайна і позачергова, – рішення мають бути такі ж! Кого віддати під адміністративний суд, кого під партійний. А Київ я попереджаю, який дає команду відключать, що за ще одне таке відключення ми ні копійки не віддамо з усієї області за газ» - наголосив Сергій Рижук.

Голова комісії Микола Олещенко розповів про стан справ із опалювальним сезоном та розрахунками за газ: «Почали опалювальний період в житомирській області без галасу і подали тепло вчасно. Але фінансове забезпечення проходить вкрай незадовільно. На сьогоднішній день за минулий опалювальний період область заборгувала 185 млн. грн. Борги за газ у жовтні 2011 року склали 21,5 млн. грн.. а розрахувалися лише на 3,6 млн. грн. Населення виплатило 81% боргу, і цілком нормально, коли воно ставить питання: «А за що ж нас виключають?»

Дії керівництва ПАТ «Житомиргаз» Микола Олещенко охарактеризував дуже критично: «Краще з посади піти, чим зробити таке для тисяч людей».

0 коммент.:

Архив блога