Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 7 октября 2009 г.

Житомир. "Беспредел" даішників припинено! Що буде із постраждалими?

ЗЛОСЧАСТНЫЙ ЗНАК
Якщо б не громадськість Житомира, журналісти та політики, житомирські даішники й надалі продовжували б «по-скотски» чинити, «протоколируя» водіїв, які «прогавили» зміну дії знаку на перехресті вулиць Малої Бердичівської та Черняховського.

У понеділок на сайті Житомирської міської ради нарешті з’явилося офіційне «Оголошення про перенесення тролейбусної зупинки та встановлення дорожнього знаку». Крім цього під знаком «Поворот праворуч заборонено» прикрутили табличку із цифрами «24.10.2009».

Хочеться думати, що таким чином водіїв сповіщають про те, що знак діятиме із цього числа. Адже згідно з Постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. N1306 «Про Правила дорожнього руху» справжня табличка має містити такі слова «Діє від...» (вказує дату (день, місяць, рік), з якої набувають чинності вимоги дорожнього знака).

Як уже писав «Скандальний Житомир», у Житомирі 18 вересня перенесли зупинку громадського транспорту з вулиці Черняховського на вулицю Малу Бердичівську. Задля того, щоб автомобілі не створювали проблем для тролейбусів, поворот праворуч (на майдан Соборний) заборонили.

Для цього працівники дорожньої служби просто прибрали таблички під знаком «Поворот праворуч заборонено», які до цього розповсюджували його дію лише на вантажівки та мопеди. При цьому житомирян-автомобілістів ніхто жодних чином не повідомив (хоча, як уже зазначалося, мала бути встановлена відповідна табличка). Ситуацією одразу скористалися житомирські даішники, які влаштували «засідку» на неуважних водіїв.

«Скандальний Житомир» поцікавився в Управлінні ДАІ у Житомирській області ситуацією щодо «злосчастного знаку».

— Це все міська адмінстрація. Вони захотіли встановити знак, погодили з ДАІ. Інспектор виходить тепер нібито крайній. А він фіксував порушення. От ви буваєте у Києві чи Одесі або їдете у Білорусь. Ви ж не знаєте, які там знаки. Орієнтуєтеся на місці. Фактично тут водій сам себе обманув, поїхав «по пам’яті». У нас така практика — спочатку профілактика, а потім складаються протоколи, — коментує «Скандальному Житомиру» інспектор управління ДАІ у Житомирській області Микола Яцкевич.

Старший лейтенант також пообіцяв назавтра довідатися для «Скандального Житомира» чи відбувалася на цьому перехресті та сама профілактика про яку він говорив. Окрім цього ми знатимемо і про долю тих водіїв, на яких були складені протоколи.

Скандальный Житомир
skandal.zt.ua

0 коммент.:

Архив блога