Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
вторник, 13 октября 2009 г.

Новоград-Волинські депутати відстоюють права дітей

Депутати Партії регіонів постійно дбають про інтереси виборців та відстоюють їхні права. Активно працюють у цьому напрямку депутати з фракції Партії регіонів у Новоград-Волинській міській раді.

Майже 400 дітей не залучені до гуртків…

У березні минулого року у Творчо-виробничому центрі дітей та юнацтва м. Новограда-Волинського з подачі міського відділу освіти суттєво скоротили кількість годин вчителям гуртків. На той час центр відвідувало близько 1200 дітей. Здебільшого це були діти з незаможних, соціально не захищених сімей. «80% моїх учнів з неповних сімей, в них дитину виховує лише один з батьків. 20% узагалі виховуються бабусями та дідусями. Зайвих грошей такі сім’ї не мають, тому для їхніх дітей необхідне цікаве і водночас соціально позитивне дозвілля», – розповідає викладач судномодельного гуртка Володимир Василенко. Після того, як ставки педагогів були нещадно скорочені, половина учнів покинула стіни закладу. Проте педагоги не змирилися із ситуацією. Адже 600 дітей середнього та старшого шкільного віку отримали усі шанси долучитися до категорії «діти вулиці».

Лише завдяки зусиллям голови фракції Партії регіонів у Новоград-Волинській міській раді Олега Журбенка через два місяці ставки педагогів було відновлено й діти повернулися у стіни рідного центру. Однак з вересня цього року ситуація повторилася. На разі у центрі навчається 814 дітей, тоді як майже 400 учнів знову позбавлені можливості реалізувати свої творчі здібності. Кому це вигідно? Невже майбутнє наших дітей зовсім не хвилює великих чиновників? І це відбувається у той час, коли з екранів телевізорів лунають декларативні обіцянки світлого майбутнього.

На сьогодні це не єдина проблема центру. Як вже зазначалося, вихованці закладу – діти з небагатих сімей. А матеріали, необхідні для роботи в гуртках, коштують немало. Чого тільки варті деталі для судномодельного гуртка. «Грошей на деталі ми не маємо, тому діти часто шукають на смітниках металобрухт і використовують його для виготовлення моделей. Проблематичною для нас була і участь наших учнів у всеукраїнських змаганнях, які відбуваються у м. Донецьку. Лише проїзд в обидва кінці суттєво вдарив би по гаманцю незаможної сім’ї, а ще ж потрібні кошти на проживання, утримання», – розповів Володимир Василенко. Однак депутати Партії регіонів і тут допомогли – надали фінансову підтримку новоград-волинським учасникам всеукраїнських національних змагань із судномодельного спорту.

Ретрансляційна станція у шкільному дворі…

Ще одна вражаюча ситуація виникла у новоград-волинській школі №10. Серед її учнів збільшилися випадки нездужання – запаморочення, кровотеч з носа, втрати свідомості. Неодноразово до навчального закладу викликали бригаду невідкладної швидкої допомоги. Важко сказати, чим би все закінчилося, якби хтось із батьків не помітив у шкільному дворі… ретрансляційну станцію та антену мобільного зв’язку.

Про шкідливий вплив електромагнітних хвиль на здоров’я написано безліч науково-дослідних праць. Це, зокрема, може призвести до запаморочень, втомлюваності та зниження життєвого тонусу, підвищення тиску, ішемічної хвороби серця, а також до виникнення онкозахворювань.

Батьки учнів почали бити на сполох. Новоград-волинський міський голова наказав відключити ретрансляційну станцію від енергопостачання. Проте через два тижні вона знову запрацювала…

Батьки звернулися до голови Новоград-Волинської міської партійної організації Олега Журбенка. Поневіряння з відключенням станції та антени мобільного зв’язку, що працювали на шкільній території, тривали майже рік (!). Незважаючи на це, зусиллями регіоналів ситуацію таки було вирішено.

Житомирські регіонали вирішують багато подібних проблем. Адже вони роблять усе можливе, щоб рідний край процвітав і кожен голос, що волає про допомогу, був почутий.

Мар’яна Лук’янчук

0 коммент.:

Архив блога