Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
вторник, 7 октября 2014 г.

Фестиваль документального кіно «DocuDaysUA» в Житомирі

Сьогодні, 6 жовтня 2014 року, в прес-центрі Житомирської міської ради, відбулася прес-конференція з нагоди відкриття ХІ Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини «DocuDaysUA».

Цей фестиваль проводиться Молодіжною громадською організацією «Сучасний Формат» і Фондом громади Житомира за підтримки управління сім"ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, департаменту сім'ї, молоді та спорту ОДА.

Координатори проекту розповідають, що у цьому році мандрівний фестиваль стартує у Житомирі. Впродовж жовтня-грудня шедеври сучасної документалістики зможуть переглянути також мешканці Вінниці, Києва, Кривого Рогу, Львова, Тернополя, Полтави, Сум, Чернігова, Харкова, – усього більш ніж 230 міст і містечок.

«Даний захід покликаний засобами кіномистецтва привернути увагу людей до проблем, потреб звичайної людини», - наголосила голова правління МГО «Сучасний формат» Жанна Соловйова.

Ініціатор проекту також повідомила, що в Житомирі будуть презентовані кращі фільми, відібрані на фестивалі «DocuDaysUA» в Києві, зазначила, що особливістю мандрівного фестивалю стануть англомовні субтитри в стрічках, що дає змогу переглядати фільми іноземним гостям.

У першу чергу відвідати фестиваль закликають молодь Житомира. За словами організаторів, інформацію про проведення заходу поширили у всіх навчальних закладах. Особливістю мандрівного фестивалю є те, що крім перегляду документальних стрічок житомирська молодь зможе також долучитись до обговорення фільмів з правозахисниками.

Представник Фонду громади міста Микола Череднік зазначив: «У цьому році фестиваль є специфічним. Мета фестивалю: донести важливість прав людини. Стрічки підібрані в тематиці як і захисту прав однієї людини, так і народу. Буде презентована документалістика періоду Помаранчевої революції та революції Гідності».

Черговий ХІ Міжнародний мандрівний фестиваль документального кіно про права людини «DocuDaysUA» буде проходити з 6 по 16 жовтня.

Житомирська міська рада
www.zt-rada.gov.ua

0 коммент.:

Архив блога