Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
воскресенье, 2 марта 2014 г.

Звернення виконкому, депутатів місцевих рад Житомирської обласної організації Народної Партії

Ми стурбовані подіями в окремих регіонах України, що призвели до порушення громадянського спокою та загрози територіальній цілісності нашої держави. Сьогодні будь – які необережні слова, а тим більше непродумані дії можуть розпалити полум'я братовбивчої війни.

Закликаємо кожного мешканця області до самоорганізації та самодисципліни. Ми маємо зберігати спокій, утриматись від нагнітання, гострих оцінок ситуації, яка склалась у державі, по можливості зв’язатись зі своїми друзями, родичами, які мешкають у східних регіонах України та в Криму з тим, щоб заспокоїти їх, переконавши, що в нашій і в сусідніх областях триває нормальне життя, безперебійно працюють всі служби, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів області. Немає абсолютно ніяких підстав сіяти страх і паніку.

Житомирщина – регіон Жита і миру, і всі хвилі потрясінь, які коли – не будь мали місце в історії нашої держави, навчили нас сприймати ситуацію спокійно і розсудливо, займати виважену позицію, аби досягнути найголовнішого – збереження життя і здоров'я наших громадян.

За складом населення Житомирщина багатонаціональний регіон, у якому забезпечені і дотримуються рівні права як етнічних українців, яких 90 %, так і росіян, яких 5%, поляків, яких близько 4%. На території області проживають общини чехів, євреїв, вірмен, білорусів та інших національностей. Всі вони вільно сповідують свої національні та релігійні погляди, немає жодного факту гонінь і переслідувань за етнічною, а тим більше мовною ознаками. Більше того, в обласному центрі близько 20 % українців спілкуються російською мовою і це їхнє право, на яке ніхто й ніколи не посягав.

А, відтак, ми рішуче засуджуємо всі прояви ворожнечі і насильства, будь – які спроби розпалити в суспільстві полум'я громадянської війни. Всі ми разом повинні присікати і засуджувати тих, хто до цього прагне. Під загрозою територіальна цілісність держави. І збереження українських кордонів, миру і злагоди в суспільстві – обов'язок кожного громадянина України.

Ми вважаємо неправомірними і агресивними спроби російської влади переступити межу між миром і війною, нав'язати нашій суверенній державі свої правила і свої умови щодо того, як нам жити і працювати у власній державі. Вимагаємо, поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України, а, відтак, відвести російський військовий контингент у місця його постійної дислокації.

Закликаємо всі політичні сили, релігійні та громадські організації області згуртуватись з метою недопущення розколу країни.

Українське суспільство зробило свій вибір. Ми хочемо жити і працювати у демократичній розвиненій країні, мати чесну і справедливу владу, яка служитиме інтересам громадян, а не навпаки.

Виконком, депутатський корпус місцевих рад Житомирської обласної організації Народної Партії

0 коммент.:

Архив блога