Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 9 июня 2010 г.

В Житомирской области ребенок заблудился в лесу

У Малинському районі сталася подія, що підняла на ноги весь особовий склад міськвідділу міліції і місцевих рятувальників.

Маленький Антон, якому в серпні виповнюється лише чотири рочки, досі жодного разу нікуди не втікав, проте 4 червня події розвивалися іншим чином. На вулиці сутеніло, було вже за 20-ту годину, але його батьки не поспішали забирати до хати й вкладати до ліжка. Антон грався на подвір’ї сам, без нагляду дорослих, й коли останні нарешті згадали про нього – дитину на місці не застали.

Після невдалих власних пошуків малюка, схвильовані батьки зателефонували до міліції. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Малинського міськвідділу міліції, по сигналу «тривоги» був піднятий особовий склад відділу.

Зробивши подвірний обхід та опитавши односельчан, міліціонери відкинули версію про викрадення хлопчика, адже невідомих людей, які б могли це зробити, поблизу ніхто не помічав. Найбільш ймовірним було те, що маленький Антон просто заблукав.

Як зазначає начальник Малинського міськвідділу УМВС України в Житомирській області Михайло Старовойт, міліціонери разом із рятувальниками та місцевими лісівниками створили мобільні групи, які направилися у різних напрямках у пошуках дитини. Впродовж ночі «прочесали» усю округу: перевірялися пасовища й поля, водоймища, дороги, вулиці, двори. Здається, жоден квадратний метр не залишився поза увагою. Й аж близько шостої ранку крихітного мандрівника знайшли у лісовому масиві. Хлопчик сидів на власному дитячому велосипеді й гірко плакав, кличучи на поміч матусю. За словами Антона, він просто хотів поїхати до лісу, де був напередодні з татусем, й назбирати грибів.

Міліціонери повернули батькам знайденого сина. Останні зі сльозами на очах дякували правоохоронцям, які не залишили їх наодинці з лихом.

Ця історія із щасливим закінченням повинна стати повчальною для багатьох. Міліціонери Житомирщини застерігають батьків, щоб вони належно виконували свої обов’язки, слідкували за своїми дітьми, не лишали їх без нагляду навіть на кілька хвилин. Адже варто завжди бути уважними, обачними й не слід забувати, що дитина завжди лишається дитиною зі своїм світоглядом та бажаннями.

Інна Базилюк, ст.інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області

0 коммент.:

Архив блога