Поиск по этому блогу

Общее количество просмотров

Статистика сайта

Посетители по странам Посетители за последние 24 часа Flag Counter
среда, 17 марта 2010 г.

Начальник житомирського відділу освіти хоче подерибанити ДЮСШ?!

У Житомирі розгоряється скандал навколо дитячо-юнацької спортивної школи №2, яка розміщена на вулиці Хлібній. Батьки дітей, які відвідують цей заклад, твердять про перешкоджання його роботи з боку керівництва управління освіти Житомирської міської ради. Вони переконані, що приміщення у доволі непоганому місці міста хочуть подерибанити.

У розпорядженні «Скандального Житомира» лист батьків вихованців ДЮСШ, у якому вони пояснюють ситуацію, що склалася.

«Президенту України, Міністру у справах молоді та спорту, Міністру освіти України, міському голові Житомира

Батьки вихованців Дитячої спортивної юнацької школи №2 стурбовані ситуацією, яка складається останнім часом у школі. Таке враження, що Житомирський міський відділ освіти поставив собі за мету знищення ДЮСШ №2, яку відвідують наші діти. Уже близько двох місяців практично весь відділ освіти спрямував свої зусилля на безпідставні прискіпливі перевірки спортивної школи після того, як статут школи був декілька місяців тому змінений та керувати школу став відділ освіти на чолі з Валентином Арендарчуком.

Кожного тренера за місяць перевірили 5-6 разів. Через моральний тиск, який чиниться на них, тренери звільняються, групи розформовуються. Наших дітей, замість тренувань – проведення часу із користю для здоров’я – фактично, викидають на вулицю, позбавляють їх улюбленого заняття.

І це у час, коли на державному рівні постійно говорять про підтримку спорту, в Житомирі заважають роботі фактично єдиної спортивної школи міста, яку мають змогу безкоштовно відвідувати діти із п’яти років. Загалом, тут до перевірки тренувалось близько 420 дітей у шести секціях, на даний час лишилось 280.

Уже багато років ДЮСШ №2 славиться спортивними досягненнями. Тут виросло багато чемпіонів світу, Європи, України. Минулого року міністр у справах сім’ї, молоді і спорту відзначив як найкращу в Україні секцію айкідо, що працює при спортшколі. Окрім цього, батьки просто задоволені тим, що діти не вештаються вулицями та ведуть здоровий спосіб життя, жоден вихованець не палить і не вживає спиртного. Очевидно, в таких досягненнях не надто зацікавлені в Житомирі.

Тривожить також той факт, що в той час, як серед дітей у звичайних освітніх закладах останнім часом були нещасні випадки та отруєння, тобто «не все гладко» в профільній галузі, весь відділ освіти займається виключно перевірками ДЮСШ №2. Відповідальність за це, на нашу думку, несе керівник відділу освіти Валентин Арендарчук. Тим більше, що він є депутатом житомирської міської ради (фракція Житомиряни) та мав би піклуватися про розвиток дитячого спорту у нашому місті.

У будь-якому разі ми вважаємо дії керівника відділу освіти Валентина Арендарчука неприпустимими та вимагаємо негайного припинення розвалу спортивної школи. Просимо забезпечити нормальну роботу ДЮСШ №2 та відновити діяльність усіх секцій».

Скандальный Житомир
skandal.zt.ua

0 коммент.:

Архив блога